In het kader van verduurzaming heeft Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zonnepanelen geplaatst op de RMN-locatie in gemeente Zeist. Het nieuwe zonnepanelenveld ligt op het dak van het kantoor op het terrein bij recyclingstation Seysterberg.

Officiële ingebruikname zonnepanelenveld
Vandaag heeft wethouder duurzaamheid Wouter Catsburg om 13.00 uur officieel het zonnepanelenveld met 160 zonnepanelen op de RMN-locatie aan de Zandbergenlaan 2 in gebruik genomen. Wouter Catsburg, tevens bestuursvoorzitter van RMN: “Investeren in het klimaat is de beste investering die je kunt maken. Zonnepanelen passen perfect in onze ambitie om zo snel mogelijk klimaat- en energieneutraal te zijn.”

Milieudoelstelling RMN
Per jaar gebruikt RMN ongeveer 400.000 kWh aan stroom. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ongeveer 140 huishoudens. De milieudoelstelling van RMN is om in 2025 de helft van het energieverbruik op een duurzame manier op te wekken. Eerder plaatste RMN zonnepanelen op haar locaties in Soest en IJsselstein. Met de toevoeging van het zonnepanelenveld in de gemeente Zeist beschikt RMN nu in totaal over 760 zonnepanelen. RMN verwacht dat dit genoeg is om zelf 40% van de eigen stroombehoefte duurzaam op te wekken.

Beter voor milieu
De zonnepanelen wekken duurzame energie op. Duurzaam betekent dat we onbeperkt een beroep kunnen doen op deze energiebron. Bij zonnepanelen, zoals de naam suggereert, is de bron de zon. Daarbij stoten duurzame energiebronnen weinig tot geen CO2 uit. Naast de ingebruikname van zonnepanelen investeert RMN ook in andere duurzame oplossingen, waaronder LED verlichting.