RMN verruimt tijdelijk de openingstijden van het recyclingstation aan de Zandbergenlaan in Huis ter Heide. Met deze ruimere openingstijden wil de gemeente Zeist het brengen van het grof afval meer spreiden, om lange wachtrijen op andere dagen te voorkomen. Vanaf april 2021 is het recyclingstation gedurende 6 maanden (tot en met 30 september) elke woensdag tot 19.00 uur geopend. Alleen woensdag 5 mei sluit het recyclingstation om 16.00 uur in verband met Bevrijdingsdag.  

Hervatting avondopenstelling
In 2019 was het recyclingstation voor het eerst een paar maanden op de woensdagen langer geopend. Ook dit jaar is het dus weer mogelijk om na werktijd nog even naar het recyclingstation te gaan om spullen weg te brengen. Deze extra service draagt mede bij aan het behalen van de doelstelling van maximaal honderd kilo restafval per inwoner in 2025. Op het recyclingstation kunnen in ieder geval 18 verschillende soorten afval gescheiden worden ingeleverd. In de gratis RMN app kunt u terugvinden wat precies in welke container hoort. Op het recyclingstation zelf helpen de medewerkers van RMN u graag verder.

Aanhangwagen lenen
Voor het wegbrengen van grofvuil is het mogelijk om kosteloos een aanhangwagen van RMN te lenen (maximaal 2 uur). Het is wel raadzaam om deze tijdig te reserveren. Een reservering maken kan ook via de afdeling Publiekscontacten van RMN.

Toegangsregels recyclingstation Zeist
Tijdens een bezoek aan het recyclingstation gelden naast de gewone toegangsregels, ook nog een aantal corona-maatregelen. Houd bij een noodzakelijk bezoek dan ook rekening met de volgende regels:

  • Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.
  • Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij
  • Bezoekers moeten zich bij de toegang kunnen legitimeren.
  • Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers
  • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag
  • Advies om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan het recyclingstation