Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) verruimt tijdelijk de openingstijden van het recyclingstation aan de Zandbergenlaan in Zeist. Vanaf maandag 17 juni 2024 is het recyclingstation tot en met het einde van 2024 elke maandagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Met deze ruimere openingstijden wil de gemeente Zeist het brengen van grofvuil en tuinafval meer spreiden, om lange wachtrijen op andere dagen te voorkomen. Controleer voor een bezoek altijd eerst de actuele openingstijden.

 

Vermijd piekmomenten
Veel inwoners weten het recyclingstation aan de Zandbergenlaan goed te vinden. Vooral de zaterdag en de dinsdag zijn druk bezochte dagen. Met deze tijdelijke opening op de maandagmiddag hopen we dat de drukte zich wat meer verspreid. We adviseren u om niet voor openingstijd al in de rij te gaan staan. Een ander piekmoment om te vermijden is net voor sluitingstijd Het is dan vaak al erg druk op het recyclingstation en de medewerkers laten maar een maximum aantal bezoekers toe.

Aanhangwagen lenen
Door verschillende afvalsoorten goed te scheiden, is het mogelijk deze te hergebruiken voor nieuwe producten. Op het recyclingstation levert u in ieder geval 18 verschillende soorten afval gescheiden in. In de gratis RMN Afvalbeheer app vindt u terug wat precies in welke container hoort. Op het recyclingstation zelf helpen de medewerkers van RMN u graag verder. Voor het wegbrengen van de verschillende afvalsoorten is het mogelijk om kosteloos een aanhangwagen van RMN te lenen (maximaal 2 uur). We adviseren u wel deze tijdig via de website van RMN te reserveren.

Gedragsregels recyclingstation Zeist
Om ervoor te zorgen dat het gebruik van het recyclingstation goed verloopt en om gevaarlijke situaties te voorkomen, zijn er een aantal regels opgesteld. Houd bij een bezoek dan ook rekening met de volgende regels:

 • Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven/verenigingen;
  • Wanneer medewerkers twijfelen of het wel echt om huishoudelijk afval gaat, dan kan de toegang geweigerd worden
  • Onze medewerkers bepalen, of de hoeveelheid afval dat u bij zich heeft, voldoet aan de acceptatievoorwaarden
 • Toegang tot het recyclingstation is alleen voor inwoners uit de gemeente Soesterberg en Zeist (neem bijvoorbeeld een poststuk mee om dit aan te tonen);
 • Houd bij een bezoek aan het recyclingstation uw legitimatie gereed;
 • Volg de instructies op van de medewerkers van RMN;
 • Rijd stapvoets, maximaal 5 km per uur;
 • Laat kinderen en huisdieren in de auto;
 • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij (i.v.m. de veiligheid);
 • Haal geen spullen uit de containers, dit is niet toegestaan;
 • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

Kijk op onze website, www.rmn.nl, voor meer informatie en de openingstijden van de recyclingstations.