Vanaf 16 april zijn de openingstijden van dinsdag tot en met vrijdag van De Schans verruimd. De Schans is dan van 9.00 tot 17.00 uur open. Dit is een oplossing om het huidige aantal bezoekers beter te kunnen bedienen. Ook wordt zo de overlast op de openbare weg beperkt. De oproep blijft staan om alleen naar De Schans te komen als het noodzakelijk is.

Minder lange rij en minder overlast
Vanwege het Coronavirus blijven meer mensen thuis. Hierdoor wordt meer in huis geklust en opgeruimd. Wethouder Nermina Kundic: “Klussen is in deze coronatijd voor veel mensen een welkome afleiding. Dat hebben we ook gemerkt aan de aantallen bezoekers bij De Schans, terwijl daar minder mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn door de 1,5 meter-regel. Dit leidt tot lange wachttijden, files en overlast in de omgeving. Ook fietsers en bezoekers te voet dienen aan te sluiten in de wachtrij. De verruiming van de openingstijden is uitdrukkelijk bedoeld om overlast te beperken. Nog steeds geldt het advies om de grofvuil op te sparen en zo min mogelijk naar De Schans te rijden.”

Overzicht openingstijden
Op maandag is het recyclingstation gesloten. Van dinsdag tot en met vrijdag is De Schans open van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is dit van 9.00 tot 16.00 uur. Indien noodzakelijk kunt u doordeweeks vanaf 16.00 uur niet meer aansluiten in de wachtrij. Op zaterdag is dat vanaf 15.00 uur.

Andere locaties
U kunt uw PMD, glas en papier ook op andere locaties kwijt in Soest (zie ook https://www.rmn.nl/afval-scheiden/). Batterijen, spaarlampen en cartridges kunt u eventueel ook kwijt bij supermarkten.

Veiligheid
Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van de medewerkers en andere bezoekers. Deze maatregelen zijn voor de veiligheid en gezondheid van iedereen. Het is van belang om de instructies van de medewerkers bij De Schans op te volgen.