Mede door de coronacrisis en alle bestellingen online, groeit de hoeveelheid karton en papier nog steeds hard. RMN ziet een forse stijging bij het inzamelen en vraagt u daarom om kartonnen dozen klein te maken zodat de papiercontainers minder snel vol zitten.

Kleiner maken karton helpt al enorm
Tijdens de coronacrisis is er een sterke groei in internetaankopen zichtbaar. We bestellen veel meer online. De meerderheid van die producten wordt in kartonnen dozen thuis afgeleverd. Rob Schram, directeur RMN: “Onze medewerkers zien in de praktijk dat de (ondergrondse) papiercontainers snel vol zitten en dat een deel hiervan grote stukken karton/dozen zijn. Als inwoners het karton niet eerst klein maken voordat het in de ondergrondse papiercontainer gaat, kan de container verstopt raken. Wij vragen u dan ook om dozen klein te maken (plat of in stukken scheuren) en geen hele dozen in de container te doen”.

Zet geen karton naast de papiercontainer
Als u voor een volle of verstopte papiercontainer komt te staan, dan verzoeken we u hiervan melding te maken. Het is niet de bedoeling dat u uw karton naast de container zet. Dit zorgt voor een rommelige omgeving en het trekt ander afval aan. Bovendien is nat karton niet altijd meer recyclebaar en zo gaan belangrijke grondstoffen verloren. Grote kartonnen verpakkingen kunt u ook (gratis) inleveren bij het recyclingstation.

Overzicht verzamelcontainers voor papier
In de handige RMN app vindt u een overzicht van alle openbare papiercontainers in uw buurt. Maakt u nog geen gebruik van onze app? Installeer deze dan nu op uw smartphone of tablet! U vindt de app in de App Store (iOS) en in Google Play (Android) door te zoeken op RMN-app.