Vanaf 1 november staat RMN weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeenten Baarn, Bunnik, IJsselstein, Soest en Zeist zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van de betreffende gemeente en op deze informatiepagina.

Plan gladheidsbestrijding
Elke gemeente heeft een eigen gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met de DTN Metrogroep en stuurt zelf gladheidcoördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutvoorraden
In de zoutloodsen van RMN en externe partijen ligt voor dit seizoen al een startvoorraad strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen indien nodig aangevuld. In de gemeenten Baarn, Bunnik, Soest en Zeist staan op verschillende locaties zoutkisten. Hiermee kunt u in uw eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. RMN houdt de voorraad in deze kisten in de gaten. Mocht de kist bij u
in de buurt toch tussentijds leeg zijn, dan kunt u dit melden bij de afdeling Publiekscontacten van RMN.

Hoofdwegen eerst
Bij (dreigende) gladheid strooit RMN eerst hoofdwegen, fietspaden, bus routes en sterk hellende wegen en maakt deze sneeuwvrij. Als de gladheid langer aanhoudt rijden strooiploegen, in overeenstemming met de gemeente, zo nodig een aanvullende route.

Blijven opletten
Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. RMN raadt u aan uw rijgedrag en uw snelheid hierop aan te passen.