RMN heeft vandaag, woensdag 6 oktober, weer een volgende stap op weg naar de verduurzaming van haar wagenpark gezet. Naast dat we HVO100 tanken in Nieuwegein, gaan we binnenkort ook HVO100 tanken in Soest. HVO100 is een dieselvervanger en kan zonder aanpassingen in onze moderne vrachtwagens worden gebruikt. RMN heeft voor de levering van deze duurzame brandstof een overeenkomst gesloten met Orange Gas (OG).

Officiële ingebruikname HVO100 pomp
Vanmiddag om 14.30 uur heeft Wouter Catsburg, bestuursvoorzitter van RMN en wethouder in gemeente Zeist, de HVO100 pomp bij tankstation TinQ in Soest officieel geopend. Wouter Catsburg: “Dit is wéér een mooie stap in het verduurzamen van het RMN materieel. Het is de schoonste brandstof die we op dit moment in dieselmotoren kunnen gebruiken. Hiermee verduurzaamt het afvaltransport substantieel. Dit betekent dus niet alleen een financiële besparing voor de RMN gemeenten, maar ook dat de RMN vrachtwagens minder vervuilend zijn tijdens hun werkzaamheden”.

Duurzamer transport
HVO100 is de meest duurzame dieselvervanger op dit moment. Deze dieselvervanger wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Naast een aanzienlijke CO2 reductie (90%), zorgt deze brandstof ook voor lagere emissies van stikstof, fijnstof en roet. Bovendien is HVO100 vrijwel geurloos en volledig biologisch afbreekbaar. Daarom is HVO100 naast Bio-CNG de brandstof de nieuwe standaard voor ons wagenpark.

OG (OrangeGas)
“Wij zijn trots op de duurzame ambities van RMN en onze samenwerking. Naast onze Bio-CNG tanklocaties in Utrecht, Baarn en Amersfoort, is dit het zesde schone vulpunt waar RMN gebruik van gaat maken. RMN heeft naast Bio-CNG nu ook HVO100 aan haar schone brandstoffen assortiment toegevoegd. HVO100 is een schone brandstof die in bestaande diesel voertuigen getankt kan worden, waardoor HVO100 een snelle, makkelijke en betaalbare stap naar duurzame mobiliteit is.” Aldus Hilly Kuperus, Salesmanager Benelux.