Op donderdag 13 oktober jl. kwamen vertegenwoordigers van RMN, Gemeente IJsselstein, Infoplaza en BG-Engineering bij elkaar om een ‘slimme tegel’ op de Heemradenlaan in gemeente IJsselstein te plaatsen. Wethouder Peter Bekker kreeg de tegel overhandigd van RMN directeur a.i. Jan Dirk Nijkamp. Daarna plaatste de wethouder de tegel in het trottoir.

De stoeptegel met sensoren meet de wegdektemperatuur en verstuurt actuele data via het 4G netwerk. Deze data wordt vervolgens verwerkt om een goed beeld te geven van de weersverwachting en wegdekcondities. Met het plaatsen van de tegel in IJsselstein, maakt RMN in alle gemeenten waar we de gladheid bestrijden gebruik van deze technologie. Deze nieuwe technologie heeft dan ook een grote impact op onze gladheidbestrijding.

Onze gladheidcoördinatoren werken nauw samen met de meteorologen van Infoplaza om een goed beeld te krijgen van de weersverwachting en wegdekcondities. Hierdoor besparen we mogelijk strooirondes. Zo zijn we goed en duurzaam bezig en sparen we het milieu door minder zout te gebruiken. De veiligheid van weggebruikers blijft uiteraard onze grootste prioriteit.