Laatste update: Donderdag 2  april om 10.00 uur

Ook RMN treft een aantal maatregelen in het kader van het coronavirus. RMN vind het erg belangrijk om de belangrijkste dienstverlening van RMN; de inzameling van huishoudelijk afval en de taken in de openbare ruimte goed uit te kunnen blijven voeren. De maatregelen zijn tot nader order van kracht en zijn in lijn met de maatregelen die het kabinet heeft vastgesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wachttijden afdeling Publiekscontacten
Het hoofdkantoor van RMN aan de Lange Brinkweg in Soest is tot nader order gesloten voor bezoekers. De afdeling Publiekscontacten van RMN is bereikbaar, maar de wachttijd aan de telefoon is langer en het beantwoorden van uw e-mail kan ook langer duren dan normaal. Dit vanwege de beperkte bezetting. U helpt de medewerkers door op een later moment terug te bellen, en alleen een mail te sturen als u het antwoord niet op de website van RMN kunt vinden.

Maatregelen

Papierinzameling in Odijk (gemeente Bunnik) (update 2 april)
Aanstaande zaterdag 4 april leegt RMN de papiercontainers in Odijk volgens het reguliere inzamelschema. Dit doen we alleen met eigen RMN medewerkers en niet met medewerkers van REMONDIS en de vrijwilligers.

Omleidingsroute van kracht bij Recyclingstation in Baarn (update 25 maart)
Vanaf vandaag is er een omleiding van kracht voor verkeer richting het recyclingstation van Baarn aan de Oude Amsterdamsestraatweg. Al het verkeer vanuit Baarn wordt vanaf de rotonde onder de A1 doorgeleid richting Eemnes. Bij het gebouw ‘Zwaantje’ kan het verkeer de Wakkerendijk op richting recyclingstation. De omleiding wordt met borden en een verkeersregelaar aangegeven. Deze maatregel is genomen om de drukte in goede banen te leiden, waardoor iedereen de afstandsregels in acht kan nemen.

Alleen betalingen per pin op recyclingstations
Gezien de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus, heeft RMN besloten dat bezoekers van de recyclingstations (indien van toepassing) alleen nog met pin kunnen betalen. Dit in het belang en veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het recyclingstation.

Recyclingstation Zeist alléén toegankelijk na legitimatie (update 31 maart)
Om de toestroom van bezoekers bij het recyclingstation in Zeist in goede banen te leiden, is er een extra toegangsroute gemaakt op het naastgelegen provincie-terrein. Hier moeten bezoekers zich legitimeren en kunnen aantonen dat zij uit Gemeente Zeist of uit Soesterberg komen (bijvoorbeeld met een poststuk). Alleen dan mogen zij, op instructies van het personeel, het terrein van het recyclingstation betreden. Om 15.00 uur sluit het toegangshek op het recyclingstation. Deze maatregel zorgt ervoor dat iedereen die nog op het terrein staat, zijn spullen op tijd uit kan laden.

Legen van containers (update 24 maart)
De bezetting op onze voertuigen is aangescherpt vanwege de verplichte minimale afstand van 1,5 meter tussen personen. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om de container(s) volgens het reguliere inzamelschema te legen. In sommige gevallen kan dit nu later op de dag zijn, dan u gewend bent, vanwege de maatregelen die RMN heeft moeten treffen. RMN verzoekt u om op straat 1,5 meter afstand te houden van onze medewerkers en niet naar buiten te gaan als u milde klachten hebt zoals, verkoudheid en/of keelpijn.

Maximaal 5 auto’s op terrein van recyclingstations (update 24 maart)
De recyclingstations van RMN blijven vooralsnog als gebruikelijk geopend, maar wij verzoeken bezoekers grofvuil thuis te bewaren en over een paar weken naar het recyclingstation te brengen. Daarnaast is het lenen van een aanhanger tijdelijk niet mogelijk. Medewerkers van RMN houden een streng deur-beleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid, bij de ingang van het recyclingstation. Dit houdt in dat RMN maximaal vijf auto’s tegelijkertijd op het terrein toelaat. De medewerkers van RMN bepalen ook de toegang van de laatste auto van de dag, dit zal ongeveer een half uur voor sluitingstijd zijn. Hou bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers en toon begrip voor deze maatregelen. Deze maatregelen zijn voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.

Evenementen
Alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 1 juni, waarbij RMN betrokken is, zijn geannuleerd.

Preventief beleid
Directeur RMN, Rob Schram: “Het is belangrijk dat het virus zo min mogelijk om zich heen grijpt. Daarmee helpen we onze familie, vrienden, en collega’s. Maar zeker ook de kwetsbare groepen in onze samenleving voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom zetten we binnen RMN ook in op preventief beleid. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.”

We benadrukken dat dit preventieve maatregelen zijn. Afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen kan RMN maatregelen bijstellen of extra maatregelen treffen.