Laatste update: Vrijdag 22 mei om 16.00 uur

Ook RMN treft een aantal maatregelen in het kader van het coronavirus. RMN vindt het erg belangrijk om de belangrijkste dienstverlening van RMN; de inzameling van huishoudelijk afval en de taken in de openbare ruimte goed uit te kunnen blijven voeren. De maatregelen zijn tot nader order van kracht en zijn in lijn met de maatregelen die het kabinet heeft vastgesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wachttijden afdeling Publiekscontacten
Het hoofdkantoor van RMN aan de Lange Brinkweg in Soest is tot nader order gesloten voor bezoekers. De afdeling Publiekscontacten van RMN is bereikbaar, maar de wachttijd aan de telefoon is langer en het beantwoorden van uw e-mail kan ook langer duren dan normaal. Dit vanwege de beperkte bezetting. U helpt de medewerkers door op een later moment terug te bellen, en alleen een mail te sturen als u het antwoord niet op de website van RMN kunt vinden.

Actuele openingstijden recyclingstations (update 7 april)
Het blijft erg druk op onze recyclingstations waardoor wij verschillende maatregelen moeten nemen. Een van deze maatregelen is dat er maar 5 auto’s tegelijkertijd het terrein op mogen en dat levert lange wachtrijen op. Dit houdt in dat wij genoodzaakt zijn om eerder de toegangspoorten/wegen af te sluiten. Let op: Ook bezoekers die op de fiets of te voet komen, moeten aansluiten in de wachtrij.

  • Baarn: Doordeweeks kunt u vanaf 16.00 uur niet meer aansluiten in de wachtrij. Op zaterdag is dit om 15.00 uur.
  • IJsselstein: Doordeweeks kunt u vanaf 16.00 uur niet meer aansluiten in de wachtrij. Op zaterdag is dit om 15.30 uur.
  • Nieuwegein: U kunt vanaf 15.30 uur niet meer aansluiten in de wachtrij.
  • Soest: Doordeweeks kunt u vanaf 16.00 uur niet meer aansluiten in de wachtrij. Op zaterdag is dit om 15.00 uur.
  • Zeist: U kunt vanaf 15.00 uur niet meer aansluiten in de wachtrij.

De openingstijden zijn op dit moment dus ongewijzigd, alleen kan het wel zo zijn dat u vóór sluitingstijd het terrein niet meer op mag. Deze maatregel zorgt ervoor dat iedereen die al op het terrein staat, zijn spullen op tijd uit kan laden. Volg te allen tijde de instructies van het personeel op.

Maatregelen

Tweede Pinksterdag 1 juni (update 22 mei)
Op tweede Pinksterdag zijn de recyclingstations dicht en leegt RMN geen containers. De container(s) die RMN normaal gesproken op deze dag leegt, staan nu op een andere dag ingepland. Deze inhaaldag kan zowel voor als na tweede Pinksterdag zijn en is te vinden op het digitale inzamelschema. De container moet ook op de inhaaldag vóór 7.30 uur aan de weg staan.

Zomerinzameling GFT gaat niet door (update 14 mei)
In voorgaande zomers leegde RMN de container voor groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) in de gemeenten Nieuwegein, Soest en Zeist iedere week. Dit vraagt veel extra inzet qua personeel en materieel. Wegens de aanhoudende coronamaatregelen, is het van groot belang dat RMN de continuïteit van haar dienstverlening zo lang en goed mogelijk kan blijven garanderen. De betreffende gemeenten en RMN hebben dan ook gezamenlijk besloten dit jaar geen extra inzamelrondes voor GFT te organiseren. Lees meer in het nieuwsbericht.

Recyclingstation Zeist tijdelijk ook op maandag open (update 30 april)
Vanaf maandag 4 mei gaat recyclingstation Seysterberg in Huis ter Heide tijdelijk ook op de maandag open van 8.30 tot 16.00 uur. Dit is een oplossing om het huidige aantal bezoekers beter te kunnen bedienen. Ook wordt zo de overlast op de openbare weg beperkt. De oproep blijft staan om alleen naar het recyclingstation te komen als dit noodzakelijk is. Ook het meenemen van een identificatiebewijs blijft verplicht. Het recyclingstation is alleen toegankelijk voor inwoners van Zeist en Soesterberg.

Verlenging maatregelen (update 21 april)
We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven en afstand houden. Alle onderstaande maatregelen – die de deskundigen ons adviseren – worden in ieder geval tot en met 19 mei verlengd.

Verruiming openingstijden recyclingstation Soest (update 16 april)
Vanaf 16 april zijn de openingstijden van recyclingstation De Schans verruimd. De Schans is dan op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur open en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Dit is een oplossing om het huidige aantal bezoekers beter te kunnen bedienen. Ook wordt zo de overlast op de openbare weg beperkt. Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij.

Een vriendelijk verzoek (update 14 april)
Wilt u uw gebruikte papieren zakdoekjes, tissues, handschoentjes, mondkapjes en andere zaken goed verpakken voor u deze aanbiedt? Anders komen onze medewerkers ermee in aanraking. Bedankt voor uw medewerking!

Papierinzameling in gemeente Bunnik (update 7 april)
De papierinzameling in gemeente Bunnik vind weer op de gebruikelijke dagen plaats. Omdat er geen vrijwilligers mogen worden ingezet hebben wij besloten gebruik te maken van alleen onze eigen RMN medewerkers en niet met medewerkers van REMONDIS en de vrijwilligers.

Omleidingsroute Recyclingstation Zeist (update 7 april)
Om de toestroom van bezoekers bij het recyclingstation in Zeist in goede banen te leiden, is er een extra toegangsroute gemaakt op het naastgelegen provincie-terrein. Wij verzoeken u niet te wachten op de rotonde en niet te parkeren aan de overzijde op de autoboulevard. Ook fietsers en voetgangers dienen namelijk aan te sluiten in de wachtrij. U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren en aantonen dat u uit Gemeente Zeist of uit Soesterberg komt (bijvoorbeeld met een poststuk). Alleen dan mag u, op instructies van het personeel, het terrein van het recyclingstation betreden. Om 15.00 uur sluit het toegangshek op het recyclingstation. Deze maatregel zorgt ervoor dat iedereen die nog op het terrein staat, zijn spullen op tijd uit kan laden.

Omleidingsroute van kracht bij Recyclingstation in Baarn (update 25 maart)
Vanaf vandaag is er een omleiding van kracht voor verkeer richting het recyclingstation van Baarn aan de Oude Amsterdamsestraatweg. Al het verkeer vanuit Baarn wordt vanaf de rotonde onder de A1 doorgeleid richting Eemnes. Bij het gebouw ‘Zwaantje’ kan het verkeer de Wakkerendijk op richting recyclingstation. De omleiding wordt met borden en een verkeersregelaar aangegeven. Deze maatregel is genomen om de drukte in goede banen te leiden, waardoor iedereen de afstandsregels in acht kan nemen.

Alleen betalingen per pin op recyclingstations
Gezien de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus, heeft RMN besloten dat bezoekers van de recyclingstations (indien van toepassing) alleen nog met pin kunnen betalen. Dit in het belang en veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het recyclingstation.

Legen van containers (update 24 maart)
De bezetting op onze voertuigen is aangescherpt vanwege de verplichte minimale afstand van 1,5 meter tussen personen. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om de container(s) volgens het reguliere inzamelschema te legen. In sommige gevallen kan dit nu later op de dag zijn, dan u gewend bent, vanwege de maatregelen die RMN heeft moeten treffen. RMN verzoekt u om op straat 1,5 meter afstand te houden van onze medewerkers en niet naar buiten te gaan als u milde klachten hebt zoals, verkoudheid en/of keelpijn.

Maximaal 5 auto’s op terrein van recyclingstations (update 24 maart)
De recyclingstations van RMN blijven vooralsnog als gebruikelijk geopend, maar wij verzoeken bezoekers grofvuil thuis te bewaren en over een paar weken naar het recyclingstation te brengen. Daarnaast is het lenen van een aanhanger tijdelijk niet mogelijk. Medewerkers van RMN houden een streng deur-beleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid, bij de ingang van het recyclingstation. U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren. Dit houdt in dat RMN maximaal vijf auto’s tegelijkertijd op het terrein toelaat. De medewerkers van RMN bepalen ook de toegang van de laatste auto van de dag, dit zal ongeveer een half uur voor sluitingstijd zijn. Hou bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers en toon begrip voor deze maatregelen. Deze maatregelen zijn voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.

Evenementen
Alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 1 juni, waarbij RMN betrokken is, zijn geannuleerd.

Preventief beleid
Directeur RMN, Rob Schram: “Het is belangrijk dat het virus zo min mogelijk om zich heen grijpt. Daarmee helpen we onze familie, vrienden, en collega’s. Maar zeker ook de kwetsbare groepen in onze samenleving voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom zetten we binnen RMN ook in op preventief beleid. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.”

We benadrukken dat dit preventieve maatregelen zijn. Afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen kan RMN maatregelen bijstellen of extra maatregelen treffen.