Laatste update: Woensdag 3 november om 09.30 uur

RMN vindt het erg belangrijk om de belangrijkste dienstverlening van RMN; de inzameling van huishoudelijk afval en de taken in de openbare ruimte goed uit te kunnen blijven voeren. Ook bij RMN  volgen wij de adviezen en maatregelen vanuit het (demissionaire) kabinet op. Deze maatregelen nemen wij om de kans op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onderstaande maatregelen zijn op dit moment van kracht:

Wachttijden afdeling Publiekscontacten
Onze afdeling Publiekscontacten is gewoon bereikbaar, maar de wachttijd aan de telefoon kan soms wat langer zijn. U helpt onze medewerkers door op een later moment terug te bellen, of een e-mail te sturen als u het antwoord niet op de website van RMN kunt vinden.

Maatregelen

Maximaal aantal auto’s op terrein van recyclingstations (update 3 november 2021)
Medewerkers van RMN houden een deurbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid, bij de ingang van het recyclingstation. U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren. We verzoeken u om de huidige piekmomenten (net na opening en een uur voor sluitingstijd) zoveel mogelijk te vermijden. Plan uw bezoek aan het recyclingstation wat later op de ochtend/dag. Daarnaast is het een goed idee om thuis al zoveel mogelijk de verschillende soorten afval te scheiden, zodat u minder tijd op het terrein van het recyclingstation hoeft door te brengen.

Houd bij een bezoek aan het recyclingstation ook rekening met de volgende maatregelen:

  • Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.
    • De hoeveelheid auto’s is afhankelijk van de grootte van het terrein
  • Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij
  • U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren.
  • Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers
  • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

Legen van containers (update 22 februari 2021)
Op dit moment legen onze medewerkers de containers zoals u dat gewend bent. Voor het aanbieden van uw huishoudelijk afval, houdt u de ophaaldagen van het (digitale) inzamelschema aan of download u de RMN app. Zorg dat uw container (kliko) op de inzameldag op tijd aangeboden staat en zet geen afval naast de container. Ook verzoeken wij u om 1,5 meter afstand van onze medewerkers te houden tijdens de inzameling.

Aanhangwagen lenen
Het lenen van een aanhangwagen op het recyclingstation is (onder strikte voorwaarden) weer beperkt mogelijk. Een aanhanger dient u vooraf te reserveren via de afdeling Publiekscontacten. U ontvangt dan een bevestiging als het gewenste tijdstip nog vrij is. In de bevestigingsmail vindt u de extra maatregelen die RMN treft bij het uitlenen van de aanhangwagen. Neem deze goed door.

Een vriendelijk verzoek
Wilt u uw gebruikte papieren zakdoekjes, tissues, handschoentjes, mondkapjes en andere zaken goed verpakken voor u deze aanbiedt? Anders komen onze medewerkers ermee in aanraking. Bedankt voor uw medewerking!

Alleen betalingen per pin op recyclingstations
Gezien de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus, heeft RMN besloten dat bezoekers van de recyclingstations (indien van toepassing) alleen nog met pin kunnen betalen. Dit in het belang en veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het recyclingstation.

We benadrukken dat dit preventieve maatregelen zijn. Afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen kan RMN maatregelen bijstellen of extra maatregelen treffen.