Laatste update: Maandag 22 februari om 13.00 uur

RMN vindt het erg belangrijk om de belangrijkste dienstverlening van RMN; de inzameling van huishoudelijk afval en de taken in de openbare ruimte goed uit te kunnen blijven voeren. Ook bij RMN  volgen wij de adviezen en maatregelen vanuit het (demissionaire) kabinet op. Deze maatregelen nemen wij om de kans op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onderstaande maatregelen zijn op dit moment van kracht:

Wachttijden afdeling Publiekscontacten
Onze afdeling Publiekscontacten is gewoon bereikbaar, maar de wachttijd aan de telefoon kan soms wat langer zijn. U helpt onze medewerkers door op een later moment terug te bellen, of een e-mail te sturen als u het antwoord niet op de website van RMN kunt vinden.

Maatregelen

Legen van containers (update 22 februari 2021)
Op dit moment legen onze medewerkers de containers zoals u dat gewend bent. Voor het aanbieden van uw huishoudelijk afval, houdt u de ophaaldagen van het (digitale) inzamelschema aan of download u de RMN app. Zorg dat uw container (kliko) op de inzameldag op tijd aangeboden staat en zet geen afval naast de container. Ook verzoeken wij u om 1,5 meter afstand van onze medewerkers te houden tijdens de inzameling.

Kom verspreid over de ochtend/dag naar de recyclingstations (update 28 januari 2021)
Sinds de tweede lockdown merkt RMN wederom een forse toestroom van bezoekers aan het recyclingstation. Helaas merkt RMN dat bezoekers de regels onvoldoende in acht nemen, waardoor onveilige situaties ontstaan voor de bezoeker als voor de RMN medewerkers. We verzoeken u om de huidige piekmomenten (net na opening en een uur voor sluitingstijd) zoveel mogelijk te vermijden. Plan uw bezoek aan het recyclingstation wat later op de ochtend/dag. Daarnaast is het een goed idee om thuis al zoveel mogelijk de verschillende soorten afval te scheiden, zodat u minder tijd op het terrein van het recyclingstation hoeft door te brengen.

Recyclingstations blijven geopend tijdens lockdown (update 4 januari 2021)
Ook tijdens de lockdown blijven onze recyclingstations geopend volgens de reguliere openingstijden. Wel houden onze medewerkers een toegangs-beleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid. Houd bij een bezoek aan het recyclingstation dan ook rekening met de volgende maatregelen:

  • Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.
  • Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij
  • U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren.
  • Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers
  • Onze medewerkers bepalen ook de toegang van de laatste auto van de dag

Advies om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan het recyclingstation (update 2 november)
Onze medewerkers op het recyclingstation dragen verplichte mond- en gezichtsbescherming conform de RIVM richtlijnen. RMN stelt het op prijs als u ook een mondkapje draagt tijdens uw bezoek.

Maximaal aantal auto’s op terrein van recyclingstations weer aangescherpt (update 21 september)
Medewerkers van RMN houden een deur-beleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid, bij de ingang van het recyclingstation. U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren. Verder houdt dit in dat RMN een maximum aantal auto’s tegelijkertijd op het terrein toelaat. De hoeveelheid auto’s is afhankelijk van de grootte van het terrein. en andere bezoekers en toon begrip voor deze maatregelen.

Legen van containers (update 31 augustus)
De bezetting op onze voertuigen is aangescherpt vanwege de verplichte minimale afstand van 1,5 meter tussen personen. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om de container(s) volgens het reguliere inzamelschema te legen. In sommige gevallen kan dit nu later op de dag zijn, dan u gewend bent, vanwege de maatregelen die RMN heeft moeten treffen. RMN verzoekt u om op straat 1,5 meter afstand te houden van onze medewerkers en niet naar buiten te gaan als u milde klachten hebt zoals, verkoudheid en/of keelpijn.

Vanaf maandag 20 juli weer normale openingstijden recyclingstation Huis ter Heide (update 13 juli)
Het recyclingstation is dan op maandag gesloten, op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot en met 16.00 uur geopend, en op zaterdag van 9.00 uur tot en met 16.00 uur. Het recyclingstation is alleen toegankelijk voor inwoners van Zeist en Soesterberg.

Aanhangwagen lenen (update 29 mei)
Het lenen van een aanhangwagen op het recyclingstation is (onder strikte voorwaarden) weer beperkt mogelijk. Een aanhanger dient u vooraf te reserveren via de afdeling Publiekscontacten. U ontvangt dan een bevestiging als het gewenste tijdstip nog vrij is. In de bevestigingsmail vindt u de extra maatregelen die RMN treft bij het uitlenen van de aanhangwagen. Neem deze goed door.

Verruiming openingstijden recyclingstation Soest (update 16 april)
Vanaf 16 april zijn de openingstijden van recyclingstation De Schans verruimd. De Schans is dan op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur open en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Dit is een oplossing om het huidige aantal bezoekers beter te kunnen bedienen. Ook wordt zo de overlast op de openbare weg beperkt. Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij.

Een vriendelijk verzoek
Wilt u uw gebruikte papieren zakdoekjes, tissues, handschoentjes, mondkapjes en andere zaken goed verpakken voor u deze aanbiedt? Anders komen onze medewerkers ermee in aanraking. Bedankt voor uw medewerking!

Alleen betalingen per pin op recyclingstations
Gezien de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus, heeft RMN besloten dat bezoekers van de recyclingstations (indien van toepassing) alleen nog met pin kunnen betalen. Dit in het belang en veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het recyclingstation.

Preventief beleid
Directeur RMN, Rob Schram: “Het is belangrijk dat het virus zo min mogelijk om zich heen grijpt. Daarmee helpen we onze familie, vrienden, en collega’s. Maar zeker ook de kwetsbare groepen in onze samenleving voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom zetten we binnen RMN ook in op preventief beleid. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.”

We benadrukken dat dit preventieve maatregelen zijn. Afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen kan RMN maatregelen bijstellen of extra maatregelen treffen.