In opdracht van de gemeente Nieuwegein wijzigt RMN per zaterdag 8 mei 2021 de openingstijden van het recyclingstation. Op zaterdag is het recyclingstation voortaan vanaf 8.30 uur geopend. Daarnaast sluit het recyclingstation op zaterdagen tot en met 31 juli pas om 17.30 uur.

Op zaterdagen langer open
Het recyclingstation aan de Utrechthaven is vanaf 8 mei 2021 op de zaterdagen langer geopend. Tot en met 31 juli is het recyclingstation op de zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur geopend. Met deze langere openstelling hoopt de gemeente de grote toeloop van bezoekers en de aanhoudende drukte beter op te vangen.

Ná 31 juli is het recyclingstation op de zaterdag van 8.30 uur tot 16.30 uur geopend. Op maandag tot en met vrijdag veranderen de openingstijden niet. In de gratis RMN app en op deze website vindt u de actuele openingstijden terug.

Aanhangwagen lenen
Voor het wegbrengen van grofvuil kunt u kosteloos een aanhangwagen van RMN lenen (maximaal 2 uur). Het is wel raadzaam om deze tijdig via dit formulier te reserveren.

Toegangsregels recyclingstation Nieuwegein
Tijdens een bezoek aan het recyclingstation gelden naast de gewone toegangsregels, ook nog een aantal corona-maatregelen. Houd bij een noodzakelijk bezoek dan ook rekening met de volgende regels:

  • Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.
  • Maximaal 2 personen per auto
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij
  • Bezoekers moeten zich bij de toegang kunnen legitimeren.
  • Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers
  • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag
  • Advies om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan het recyclingstation