Maandag 27 juni vervangt RMN de grofvuil perscontainers op het recyclingstation in Nieuwegein. Op deze dag is het recyclingstation dus gesloten voor publiek.

Verduurzaming middels gereviseerde perscontainers
De perscontainers zijn verouderd en geven vaak storingen. RMN gaat daarom deze perscontainers vervangen door gereviseerde persen. Het voordeel van deze gereviseerde persen is dat de levensduur en garantie van deze perscontainers hetzelfde zijn als bij gloednieuwe varianten. Maar door het hergebruik hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk met minder CO2 uitstoot en minder uitputting van grondstoffen. Daarbij geven de nieuwe containers minder storingen en is de invoer vergroot.

Werkzaamheden middels groot transport
Vanwege de werkzaamheden is het recyclingstation in Nieuwegein op maandag 27 juni gesloten. Er is groot materieel nodig en omdat het terrein niet zo groot is, heeft RMN besloten het recyclingstation deze dag te sluiten. Op deze manier is het mogelijk om de werkzaamheden in één dag uit te voeren en ondervinden de inwoners van Nieuwegein zo weinig mogelijk hinder.