Vanaf maandag 11 november 2019 kunt u de medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en Eemfors weer in de Soester wijken tegenkomen. Zij zorgen er samen voor dat de afgevallen bladeren op straten en grasvelden worden opgeruimd. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken. RMN vraagt aan inwoners om de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers kunnen ongehinderd hun werk doen.

Bladkorven alleen voor blad
De locaties van de bladkorven kunt u vinden op www.soest.nl. Het is wel van belang dat u alleen blad in de korven gooit. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt verstopt door takken, planten of ander (tuin)afval. De bladkorven leegt RMN twee keer per week. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd.

Aanpak boomrijke gebieden
Aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen plaatst de gemeente Soest géén bladkorven. In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven te snel vol. Inwoners mogen het blad op hopen vegen langs de kant van de weg. De hopen blad dienen goed toegankelijk te zijn, dus niet gelegen achter bomen of andere obstakels. Deze bladerhopen worden net als de bladeren in de korven met de bladzuiger opgezogen. Op deze wijze kunnen ook deze boomrijke gebieden snel en efficiënt van bladafval worden ontdaan.

Wegruimen bladerhopen
RMN wijst erop dat de medewerkers de bladerhopen in Soest-Zuid en Soestduinen alleen weghalen tijdens de actie. Vanaf het moment dat de wijk is schoongemaakt dienen bewoners het bladafval zelf af te voeren. Inwoners van de gemeente Soest kunnen bladafval gratis inleveren op het recyclingstation.