RMN is verheugd met de benoeming van mevrouw Sietske Klein – de Jong als nieuwe secretaris-directeur bij RMN. Zij is per maandag 1 mei 2023 gestart en volgt hiermee de huidige interim secretaris-directeur, de heer Nijkamp, op. De heer Nijkamp blijft de komende maand betrokken bij RMN voor een warme overdracht.

Selectieprocedure
Het vinden van een nieuwe directeur was geen eenvoudige opgave. De selectiecommissie, bestaande uit een RMN bestuurslid, een gemeentesecretaris als extern adviseur en een aantal vertegenwoordigers van RMN, hebben diverse gesprekken gevoerd met geschikte kandidaten. Sietske heeft de leden van de selectiecommissie overtuigd van haar verbindende kracht en transparante communicatiestijl. Daarnaast heeft ze veel bestuurlijke ervaring door haar functie als wethouder in de periode 2014- 2022 en haar werkervaring als manager in (onder meer) de schoonmaakbranche. Bestuursvoorzitter John van Engelen is blij met de benoeming: “Met Sietske krijgen we een ervaren manager aan het roer, die samen met alle medewerkers van RMN, ervoor zorgt dat RMN financieel en organisatorisch op orde blijft”.

Over Sietske Klein – de Jong
Sietske Klein – de Jong heeft in verschillende functies inhoudelijke en leidinggevende kennis en ervaring opgedaan. De vacature van secretaris-directeur bij RMN sluit op alle fronten aan bij haar profiel. Als reactie op haar benoeming zegt Sietske Klein – de Jong: ‘Ik vind het een eer om als directeur aan de slag te gaan voor een organisatie waar de werkzaamheden echt het verschil maken. Het is voor mij vanzelfsprekend om verbindend, samenwerkend, betrokken, en resultaatgericht te werken. Ik heb ontzettend veel zin om met de medewerkers van RMN en de deelnemende gemeenten aan de slag te gaan om samen verder te bouwen aan RMN’.