De vorst en winterse neerslag hebben ook invloed op onze dienstverlening. Aangezien wij de strooiploegen hun (verplichte) rust moeten geven, hadden wij afgelopen vrijdag (20 januari 2023) niet genoeg medewerkers beschikbaar om containers te legen. De prioriteit ligt bij het legen van containers voor restafval. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn aan te passen. Wij hopen op uw begrip. 

In onderstaand overzicht vindt u een actueel overzicht met de (aangepaste) planning van onze werkzaamheden.

Wisselen van containers in gemeente Soest (update dinsdag 24 januari 2023 om 10.00 uur)
Woont u in gemeente Soest en had u voor afgelopen maandag een afspraak voor het omwisselen van een container? Dit komen wij vandaag – dinsdag 24 januari- alsnog ophalen.

Ophalen van kerstbomen (update maandag 23 januari om 15.00 uur)
Het inzamelen van de kerstbomen is een additionele taak voor RMN. Dit betekent dat onze medewerkers deze taak naast de basistaken (ophalen van huishoudelijk afval) doen. Dit vergt extra inzet qua voertuigen en personeel. Alleen lag de prioriteit de afgelopen werkdagen bij de gladheidbestrijding en de basistaken. Medewerkers van RMN doen deze week hun uiterste best om uw kerstboom op te halen.

 • Donderdag 26 januari starten we om 7.30 uur in gemeente Baarn met het ophalen van kerstbomen en daarna gaan we verder in gemeente Soest.
 • Donderdag 26 januari starten we om 7.30 uur in gemeente Bunnik met het ophalen van kerstbomen en daarna gaan we verder in gemeente IJsselstein & Nieuwegein.
 • Maandag 30 januari rijden we een extra ophaalronde voor kerstbomen in de gemeenten Soest & Zeist

Inhaaldagen week 23 januari – 27 januari 2023 (update maandag 23 januari 2023 om 10.00 uur)
In onderstaand overzicht vindt u een actueel overzicht met aangepaste planning van onze werkzaamheden. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn aan te passen. 

Maandag 23 januari 2023

 • Woont u in Nieuwegein en had u voor afgelopen vrijdag een afspraak voor het ophalen van grofvuil? Dit komen wij vandaag – maandag 23 januari- alsnog ophalen.
 • De verzamelcontainers in gemeente IJsselstein, Nieuwegein en Zeist legen we alsnog op maandag 23 januari 2023

Dinsdag 24 januari 2023

 • De verzamelcontainers in gemeente Soest legen we alsnog op dinsdag 24 januari 2023
 • De inhaaldag voor de restafvalkliko’s in gemeente Bunnik, Odijk en Werkhoven is op dinsdag 24 januari
 • Woont u in Zeist en had u voor afgelopen vrijdag een afspraak voor het ophalen van grofvuil? Dit komen wij dinsdag 24 januari alsnog ophalen.

Woensdag 25 januari 2023

 • De inhaaldag voor de papierkliko’s in gemeente Zeist in de wijken Brugakker/Vogelwijk, Nijenheim/Couwenhoven/Crosestein/Griffensteijn/Weidegebouwen& Hoge Dennen/Kerkebosch is op woensdag 25 januari 2023.
 • De inhaaldag voor de restafvalkliko’s in gemeente Baarn in de wijk Bloemenbuurt/Vogelbuurt/Centrum is op woensdag 25 januari 2023

Overige mededelingen

 • Inzameling GFT gemeente IJsselstein

  • Vrijdag 20 januari is vervallen en hier komt geen inhaaldag voor.  Vanwege de vorst, is het GFT afval vaak vastgevroren, en is het lastig om deze containers te legen.
 • Inzameling PMD gemeente Baarn
  • Vrijdag 20 januari is vervallen en hier komt helaas geen inhaaldag voor. De eerstvolgende inzameldag is vrijdag 3 februari 2023. Het is eventueel mogelijk om zakken met PMD in te leveren op het recyclingstation.
 • Inzameling PMD gemeente Soest
  • Vrijdag 20 januari is vervallen en hier komt helaas geen inhaaldag voor. De eerstvolgende inzameldag is vrijdag 3 februari 2023. Het is eventueel mogelijk om zakken met PMD in te leveren op het recyclingstation.

We begrijpen dat het niet fijn is als uw containers vol zitten, maar hopen op uw begrip.

Hoe nu verder na afgelopen vrijdag? (update maandag 23 januari 2023 om 7.30 uur)
Wij realiseren ons dat het erg vervelend is dat er op dit moment nog geen duidelijkheid is over een (eventuele) inhaaldag voor afgelopen vrijdag 20 januari 2023. Onze planners zijn druk bezig om te zoeken naar eventuele oplossingen. Hier hebben we alleen wel extra chauffeurs en voertuigen nodig en dat is op zo’n korte termijn heel lastig. We doen ons uiterste best en verzoeken u onze website in de gaten te houden voor het laatste nieuws. Wanneer er meer duidelijkheid en/of informatie is, plaatsen we dit direct op deze pagina.

Alle inzameling van huishoudelijk afval stop gezet (update vrijdag 20 januari om 13.00 uur)
Door de winterse buien van deze ochtend zijn de wegen glad. Hierdoor kunnen vooral op de weg gevaarlijke situaties ontstaan. Ook zijn sommige kleine wegen en smalle straatjes onbegaanbaar. Onze prioriteit ligt nu dan ook bij het begaanbaar houden van de hoofdwegen inclusief de aangrenzende fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen. Dit houdt in dat de medewerkers die deze ochtend gestart zijn met het legen van containers nu ingezet zijn in de gladheidbestrijding.

We verzoeken u dan ook vriendelijk om uw container weer op eigen terrein te zetten. We begrijpen dat het niet fijn is als uw containers vol zitten, maar hopen op uw begrip. Het is nog onduidelijk of er een vervangende dag komt waarop RMN de containers alsnog leegt. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Let op: De gestrooide wegen moeten nog goed ingereden worden, want anders blijven deze glad. Blijf dus goed opletten en rij voorzichtig!

Aangepaste planning (update vrijdag 20 januari om 10.15 uur)
In onderstaand overzicht vindt u een actueel overzicht met aangepaste planning van onze werkzaamheden. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn aan te passen. 

 • Inzameling GFT gemeente IJsselstein

  • Vrijdag 20 januari vervalt en hier komt geen inhaaldag voor.  Vanwege de vorst, is het GFT afval vaak vastgevroren, en is het lastig om deze containers te legen. 
 • Inzameling grofvuil Nieuwegein (betaalde afspraak)
  • Vrijdag 20 januari vervalt. Begin volgende week krijgt u hier een nieuwe ophaaldatum voor. We vragen u uw grofvuil weer binnen te halen – hoe vervelend dat ook is – om overlast op straat te voorkomen.
 • Inzameling grofvuil Zeist (gratis afspraak)

  • Vrijdag 20 januari vervalt. We verzoeken u hier zelf een nieuwe afspraak voor te maken.
   • Maak deze afspraak uiterlijk 31 januari, want bij afspraken die u vanaf 1 februari maakt, brengen we 20 euro in rekening (nieuw gemeentebeleid). We vragen u uw grofvuil weer binnen te halen – hoe vervelend dat ook is – om overlast op straat te voorkomen.
 • Inzameling papier Zeist
  • Vrijdag 20 januari vervalt. We bekijken of het mogelijk is om hier volgende week een inhaaldag voor te organiseren. Dit is afhankelijk van het beschikbare personeel. Houd onze website dan ook in de gaten. We verzoeken u vriendelijk om de papierkliko weer op eigen terrein neer te zetten.
 • Inzameling PMD Baarn en Soest
  • Vrijdag 20 januari is vervallen. We bekijken of het mogelijk is om hier volgende week een inhaaldag voor te organiseren. Dit is afhankelijk van het beschikbare personeel. Houd onze website dan ook in de gaten. We verzoeken u vriendelijk om de PMD kliko weer op eigen terrein neer te zetten.

We begrijpen dat het niet fijn is als uw containers vol zitten, maar hopen op uw begrip.

Legen van verzamelcontainers in IJsselstein, Nieuwegein en Zeist (update vrijdag 20 januari om 8.30 uur)
Vandaag (vrijdag 20 januari) legen we de (inpandige) verzamelcontainers voor restafval in IJsselstein, Nieuwegein en Zeist niet. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk deze inzameling weer volgens schema te laten verlopen.

Recyclingstations gewoon geopend (update vrijdag 20 januari om 8.30 uur)
De recyclingstations zijn ondanks de winterse omstandigheden gewoon geopend. De terreinen zijn veilig en toegankelijk genoeg. Houd wel rekening met de weersomstandigheden en pas uw rijstijl aan.

Met man en macht aan het werk (update vrijdag 20 januari om 8.30 uur)
Onze medewerkers proberen op dit moment alle inwoners goed te informeren. Het is een uitdaging om iedereen tijdig te bereiken. Helpt u ons mee door bijvoorbeeld uw buren te informeren over de aangepaste dienstverlening?

Gladheidbestrijding heeft prioriteit ( update vrijdag 20 januari om 8.00 uur)
Aangezien wij de strooiploegen van vannacht hun (verplichte) rust moeten geven, hebben wij vandaag niet genoeg medewerkers beschikbaar om containers te legen. De prioriteit ligt bij het legen van containers voor restafval. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn aan te passen.

Op de hoogte blijven
Onze dienstverlening in de openbare ruimte wordt aangepast aan de omstandigheden. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Veiligheid staat voorop. We hopen op uw begrip.