Het voorjaar is in aantocht en u wilt vast goed voorbereid zijn om uw tuin zomerklaar te maken. Gemeente Bunnik en RMN organiseren daarom op zaterdag 23 maart een compostactie op de landelijke Compostdag 2024. Deze actie vindt plaats op het recyclingstation aan de Rumpsterweg 4 tussen 8.30 en 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Op vertoon van uw toegangspas kunt u als inwoner van gemeente Bunnik gratis losse compost komen scheppen, zolang de voorraad strekt. Het is de bedoeling dat u zelf de compost opschept en in zelf meegebrachte verpakkingsmiddelen mee naar huis neemt. Let op: Er zijn dus geen compostzakken verkrijgbaar.

Beloning voor scheiden GFT
Met deze actie beloont en bedankt de gemeente u dat u uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden inzamelt. U krijgt uw ingezamelde gft nu terug in de vorm van compost. Maar liefst 80% van het gft wordt verwerkt tot compost en biogas. Gft tot compost verwerken, is goedkoper dan verbranden en dus beter voor het milieu. De verwerking tot compost en biogas zorgt ook voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen.

Natuurlijke bodemverbeteraar
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en perfect voor gebruik in de tuin. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook reguleert het de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.