Het voorjaar is in aantocht en u wilt vast goed voorbereid zijn om uw tuin zomerklaar te maken. Gemeente Baarn en RMN organiseren daarom op zaterdag 23 maart een compostactie op de landelijke Compostdag 2024. Deze actie vindt plaats op het recyclingstation aan de Oude Amsterdamsestraatweg 4 tussen 9.00 en 16.00 uur. Op vertoon van uw legitimatie en woonadres (poststuk) kunt u als inwoner van gemeente Baarn gratis één zak compost komen ophalen, zolang de voorraad strekt.

Beloning voor scheiden GFT
Om de landelijke Compostdag extra aandacht te geven is wethouder Mark Eijbaard op zaterdag 23 maart om 9.00 uur op het recyclingstation aanwezig om de eerste compostzak uit te delen. Wethouder Mark Eijbaard: ‘Met deze actie beloont en bedankt de gemeente u dat u uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden inzamelt. U krijgt uw ingezamelde gft nu terug in de vorm van compost”. Maar liefst 80% van het gft wordt verwerkt tot compost en biogas. Gft tot compost verwerken, is goedkoper dan verbranden en dus beter voor het milieu. De verwerking tot compost en biogas zorgt ook voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen.

Natuurlijke bodemverbeteraar
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en perfect voor gebruik in de tuin. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook reguleert het de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.