RMN leegt met ingang van woensdag 13 juli uw container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) weer één keer per twee weken. Onlangs is RMN in gemeente Nieuwegein, Soest & Zeist gestart met het wekelijks legen van de gft container tijdens de zomerperiode. Deze extra ophaalrondes vragen veel inzet qua personeel en materieel. Met de start van de zomervakantie en uitval van medewerkers lukt het RMN niet om deze extra ophaalrondes op een veilige manier uit te voeren.  

Waarom deze wijziging?
De zomervakantie is aangebroken, een periode waar onze medewerkers ook naar uitkijken. Daarnaast kampt RMN op dit moment helaas met een aantal ziektemeldingen. Dit heeft uiteraard effect op het rond krijgen van onze planning. Op dit moment zijn er te weinig ervaren chauffeurs en door het chips- en grondstoffentekort kan het ook voorkomen dat het nodige onderhoud aan onze voertuigen vertraging oploopt. Door chauffeurs extra te laten werken en extern personeel in te huren via uitzendbureaus hebben we tot op heden uitval van inzamelroutes en overige dienstverlening zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Om er voor te zorgen dat RMN de gebruikelijke inzamelroutes met ervaren personeel en veilig materieel kan blijven rijden, is er voor deze wijziging gekozen.

Voorkom (stank) overlast
Om stank en insecten in de container te voorkomen, is het verstandig uw container in de schaduw te plaatsen, zodat de inhoud niet gaat broeien. Leg onderin de container wat stro neer om het aankoeken van etensresten te voorkomen. Een takje lavendel helpt een aantal insecten voorkomen. Deze en meer tips vindt u hier terug.

Ophaalschema kliko’s
RMN leegt vanaf woensdag 13 juli de gft container weer elke twee weken. Om er zeker van te zijn dat u de meest actuele ophaaldata bij de hand heeft, raden we u aan uw persoonlijk ophaalschema te bekijken of gebruik te maken van de RMN app. De RMN app download u gratis in uw appstore (voor iOS en Android). Let op: De data op de papieren inzamelschema’s zijn op dit moment niet meer actueel.

Recyclingcoach aanwezig in de wijk
Het is ook mogelijk een beroep te doen op onze recyclingcoach. Deze legt u graag uit hoe u uw gft het beste scheidt. De recyclingcoach is regelmatig in uw gemeente aanwezig, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken. Wilt u een afspraak met onze recyclingcoach? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van RMN.