In opdracht van de gemeente Bunnik wijzigt RMN per 5 april 2021 de openingstijden van het recyclingstation aan de Rumpsterweg 4 in Bunnik. Op maandag is het recyclingstation voortaan gesloten, terwijl de openingstijden op zaterdag worden verruimd. Daarnaast is het recyclingstation op dinsdag tot en met vrijdag tussen de middag nog maar een half uur gesloten, in plaats van een uur.

Maandag gesloten, zaterdagmiddag ook open
Het recyclingstation in Bunnik is vanaf 5 april 2021 op de maandagen gesloten. Op zaterdag is het recyclingstation van 8.30 tot 12.00 uur geopend en in de middaguren van 13.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag tot en met vrijdag is het recyclingstation van 8.00 tot 12.00 uur open en van 12.30 tot 16.00 uur. In de gratis RMN app en op deze website vindt u de nieuwe openingstijden terug.

Tijdelijke werkzaamheden
De komende periode kan het zijn dat u tijdelijk hinder ondervindt van verbouwingswerkzaamheden op het terrein van het recyclingstation. RMN streeft hiermee naar minder vervoersbewegingen op het terrein en het beter uitwisselbaar maken van de containers.    

Asbest
De hoeveelheid asbest die u als particulier naar het recyclingstation mag brengen is verruimd naar maximaal 35m². Wanneer u als particulier zelf kleine hoeveelheden asbest wilt gaan verwijderen, dan moet u hier altijd een melding van maken via het omgevingsloket. Zij beoordelen dan of u het asbest zelf mag verwijderen of dat een gecertificeerd asbestverwijderings-bedrijf dit moet doen.

Aanhangwagen lenen
Voor het wegbrengen van grofvuil kunt u kosteloos een aanhangwagen van RMN lenen (maximaal 2 uur). Het is wel raadzaam om deze tijdig te reserveren. Een reservering maken, kan via dit formulier.

Toegangsregels recyclingstation Bunnik
Tijdens een bezoek aan het recyclingstation gelden naast de gewone toegangsregels, ook nog een aantal corona-maatregelen. Houd bij een noodzakelijk bezoek dan ook rekening met de volgende regels:

  • Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.
  • Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij
  • Bezoekers moeten zich bij de toegang kunnen legitimeren.
  • Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers
  • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag
  • Advies om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan het recyclingstation