Rondom de feestdagen wordt het afval op andere dagen opgehaald en heeft het recyclingstation aangepaste openingstijden. Ook sluiten we op verzoek van de gemeente een aantal verzamelcontainers af.

Aangepaste ophaaldagen
Kerstmis valt dit jaar op een maandag en dinsdag. De containers die we normaal op maandag en dinsdag in de verschillende gemeenten ophalen, legen we nu voor of na de kerstdagen. In het digitale inzamelschema of in de RMN app ziet u op welke inhaaldag we uw container legen. Download de RMN-app in de appstore (voor iOS en Android).

Openingstijden recyclingstations
De recyclingstations zijn op maandag 25 en dinsdag 26 december gesloten. Op alle andere dagen gelden de normale openingstijden. Rondom de feestdagen kan het extra druk zijn op het recyclingstation. We verzoeken u om de drukste momenten, net na opening en een uur voor sluitingstijd, zoveel mogelijk te vermijden.

Afsluiten van boven- en ondergrondse containers
Op verzoek van de gemeenten sluit RMN rondom de feestdagen een aantal verzamelcontainers af:

  • Containers met een paslezer gaan in de periode tussen Kerstmis en Oud & Nieuw elke dag dicht van 21.00-08.00u. Op zondag 31 december zijn deze containers vanaf 10.00u gesloten tot maandag 1 januari 10.00u.

Neem afval mee als de container afgesloten is
Plaats geen afval naast een afgesloten container. Neem het mee en kom op een later moment terug. Afval naast containers trekt ongedierte aan en lokt vandalisme uit, zoals brandstichting.

Zelf online regelen
Veel zaken regelt u makkelijk zelf via deze website. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil, een melding doen of een containerwissel aanvragen. Lukt dit niet of vindt u de gewenste informatie niet? Stel dan uw vraag via het contactformulier en de medewerkers van ons Klantcontactcentrum beantwoorden deze dan zo snel mogelijk.