Donderdagmiddag 15 oktober om 13.00 uur nam de Agnesschool de hoofdprijs in ontvangst voor het winnen van de E-waste Race. De afgelopen weken streden tien basisscholen in de RMN gemeenten tegen elkaar om zoveel mogelijk E-waste bij mensen uit de buurt op te halen. De Agnesschool heeft de meeste punten gehaald met het inzamelen van elektrische apparaten.

Fantastische prestatie
Vier weken lang hebben de leerlingen van de Agnesschool hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. In totaal haalden zij 3.451 elektrische apparaten op en dat betekende een score van 2.367 punten. Dit zijn 289 punten meer dan de winnaar van vorig jaar, de Damiaanschool uit Zeist. Een vertegenwoordiger van de E-waste race organisatie en een vertegenwoordiger van RMN overhandigden de leerlingen van de Agnesschool de prijs, een schoolreis naar NEMO.

Deelnemende scholen
De basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten die zich van 21 september tot 15 oktober hebben ingezet om zoveel mogelijk E-waste in te zamelen zijn:
• Baarn: St. Aloysius
• Bunnik: Barbaraschool
• IJsselstein: De Tandem, Agnesschool
• Nieuwegein: Openbare Daltonschool de Meander, De Veldrakker
• Soest: Insingerschool, De Wegwijzer
• Zeist: De Wegwijzer, De Pirapoleon

In totaal haalden de deelnemende scholen 17.028 oude elektronische apparaten op, dit zijn 1.349 apparaten meer dan vorig jaar. “Iedereen die meedoet is een winnaar omdat hij of zij meegewerkt heeft aan het recyclen van een belangrijke grondstof. Ik hoop dat de E-waste racen nog even doorgaan zodat we steeds minder waardevolle grondstoffen onnodig verbranden,” aldus Rob Schram, directeur RMN.

Doel E-waste Race
De E-waste Race leert leerlingen van basisscholen op een leuke en actieve manier meer over het recyclen van elektrisch afval, met als doel het apart inzamelen van elektrische apparaten te bevorderen. In Nederland komen nog veel apparaten in het restafval terecht. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. De E-waste Race in de RMN gemeenten is een initiatief van RMN en de E-waste Race.