De gemeenten Bunnik & IJsselstein en RMN organiseren op zaterdag 25 maart een compostactie op de landelijke Compostdag 2023. Deze actie vindt plaats op de recyclingstations van deze gemeenten tijdens de gebruikelijke openingstijden. Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van deze gemeenten gratis één zak compost komen ophalen, zolang de voorraad strekt.

Beloning voor scheiden GFT
Met deze actie beloont en bedankt de gemeente haar inwoners dat zij hun Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) scheiden. Zij  krijgen hun ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost. Maar liefst 80% van het GFT wordt verwerkt tot compost en biogas. GFT tot compost verwerken, is goedkoper dan verbranden en dus beter voor het milieu. De verwerking tot compost en biogas zorgt ook voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen.

Natuurlijke bodemverbeteraar
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en perfect voor gebruik in de tuin. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook reguleert het de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.