Vanaf maandag 9 november 2020 kunt u de medewerkers van RMN en Eemfors in Soest en Soesterberg tegenkomen. Zij ruimen samen de gevallen bladeren op wegen en plantsoenen op. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken. RMN verzoekt u om uw auto tijdelijk ergens anders te parkeren als u merkt dat de bladploeg in uw straat bezig is. Zo kunnen onze medewerkers ongehinderd hun werk doen en het bladafval opruimen.

Bladkorven alleen voor blad
De locaties van de bladkorven kunt u vinden op de website van gemeente Soest www.soest.nl/bladkorven. Houdt u er wel rekening mee dat u alleen blad in de korven gooit. Takken, snoeiafval of ander groen mogen niet in de bladkorven. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt hierdoor verstopt. RMN leegt de bladkorven twee keer per week.

Aanpak boomrijke gebieden
Aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen plaatst de gemeente Soest géén bladkorven. In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven te snel vol. Woont u in één van deze straten? Dan mag u het blad op een hoop vegen langs de kant van de weg. Zorg ervoor dat de hopen blad vanaf de weg goed toegankelijk zijn, dus niet achter een boom of ander obstakel. Deze bladerhopen ruimt RMN éénmalig, net als de bladeren in de korven met de bladzuiger, op. Overig bladafval kunt u eventueel gratis inleveren op het recyclingstation.