Donderdagmiddag 8 juni 2023 nam groep 8 van Basisschool de Bron de hoofdprijs in ontvangst voor het winnen van de E-waste Race 2023. De leerlingen zamelden maar liefst 3.533 oude elektronische apparaten in en haalden hiermee de hoogste puntenscore. Anne van Santen van gemeente Soest overhandigde de leerlingen de hoofdprijs, een schoolreis naar NEMO.

Fantastische prestatie
De afgelopen vier weken streden negen basisscholen uit de RMN gemeenten tegen elkaar om zoveel mogelijk E-waste in te zamelen. Elke school heeft zijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. In totaal haalden de deelnemende scholen 10.841 oude elektronische apparaten op. Ze plaatsten 30 producten op Marktplaats voor een tweede leven en verschenen maar liefst 11 keer in de media. “Het is fantastisch om te zien hoe fanatiek de leerlingen zijn geweest met het inzamelen van allerlei elektrische apparaten. Dankzij deze grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar zijn de grondstoffen opnieuw te gebruiken. We bedanken dan ook alle enthousiaste deelnemers aan de E-waste race 2023. In onze ogen zijn jullie allemaal winnaars,” aldus Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

Doel E-waste race
De E-waste Race leert leerlingen van basisscholen op een leuke en actieve manier meer over het recyclen van elektrisch afval, met als doel het apart inzamelen van elektrische apparaten te bevorderen. In Nederland komen nog veel apparaten in het restafval terecht. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun elektronica.