Nieuws

Inzameling plastic: zinvol! Lees meer

Inzameling plastic: zinvol!

Mogelijk heeft u via de media gehoord over het recent verschenen rapport van het Centraal Planbureau over de inzameling van plastic, blik en drinkpakken. Uit de berichtgeving kan het beeld ontstaan dat plastic scheiden geen zin heeft, maar dat is niet terecht. Goed afval scheiden wordt al tientallen jaren door de overheid gestimuleerd en leidt tot bewezen milieuwinst. Het scheiden van de nieuwe soort plastic, blik en drinkpakken kan nog verder verbeterd worden om tot dezelfde resultaten te komen als met GFT, glas en papier. Om afval goed te kunnen recyclen, blijft het belangrijk dat u het afval thuis goed scheidt.

Jaarverslag 2016 gepubliceerd Lees meer

Jaarverslag 2016 gepubliceerd

RMN heeft deze week haar jaarverslag 2016 met als titel “Beheer(st)”gepubliceerd. In 2016 is in het RMN verzorgingsgebied 523 kilo huishoudelijk afval en grondstoffen per inwoner ingezameld. Daarvan is 61% hergebruikt. De hergebruikspercentages van de RMN gemeenten varieerden in 2016, als gevolg van het voeren van eigen afvalbeleid, van 53% tot 69%. Het jaarverslag is alleen digitaal uitgebracht.

PMD aanbieden in doorzichtige zakken Lees meer

PMD aanbieden in doorzichtige zakken

Plastic, metaal (blik) en drankenkartons, afgekort PMD, zijn uitstekend recyclebaar. Daarom zamelt RMN gebruikte verpakkingen die van deze materialen zijn gemaakt, gescheiden van het restafval bij u in. Uw PMD kunt u aanbieden in speciaal daarvoor bestemde PMD zakken. Deze groen doorzichtige zakken zijn gratis verkrijgbaar. Mocht u eventueel nog in het bezit zijn van Plastic Heroes zakken, dan kunt u deze ook voor het PMD gebruiken.

RMN afvalapp Lees meer

RMN afvalapp

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft een app gelanceerd die u kan helpen om uw afval op de ophaaldag tijdig aan de straat te zetten. De app toont ook een overzicht van te scheiden afvalstromen met daarbij een korte uitleg. De app is geschikt voor iOS en Android en vanaf begin volgende week gratis te downloaden via uw app store.

RSS
1234