Nieuws

Zeven nieuwe milieuvriendelijke vuilniswagens voor RMN
/ Categories: Nieuws

Zeven nieuwe milieuvriendelijke vuilniswagens voor RMN

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft met de aanschaf van 7 nieuwe wagens die rijden op biogas haar wagenpark flink ‘vergroend’. Op 15 maart kreeg het RMN-bestuur een demonstratie van de nieuwe auto’s, die naar verwachting in mei in gebruik kunnen worden genomen.

We zamelen afval en grondstoffen in bij zes gemeenten en daarbij is transport één van onze kernactiviteiten. De vloot wordt uitgebreid met zeven nieuwe zijladers. Zijladers zijn vuilniswagens die met een robotarm containers legen. Door te kiezen voor biogas ontlasten we het milieu flink. Biogas ontstaat bij de vergisting van GFT, één van de grondstoffen die wij inzamelen.

Alternatieve bronnen
Bestuursvoorzitter Luca: “Het is voor RMN een logische keuze om te kiezen voor groen gas. Duurzaamheid zit in ons bloed. Dat betekent niet alleen dat we zo veel mogelijk afval willen recyclen, maar ook dat onze eigen bedrijfsvoering zo groen mogelijk is. Groen gas past uitstekend in onze missie om een duurzame speler te zijn in de openbare ruimte.”

Directeur Rob Schram: “Met deze investering zetten we een aanzienlijke stap richting ons doel om minimaal 50% van de door ons verbruikte brandstof te betrekken van alternatieve bronnen, zodat we het primaire grondstofverbruik verminderen. Ik ben blij dat het bestuur, na een aantal jaar geleden te hebben besloten dat groen gas rijden één van de brandstofbronnen voor RMN moet zijn, bij deze aanbesteding volledig heeft gekozen voor voertuigen op alternatieve brandstof.”

Met de aanschaf van het grote aantal biogas-wagens wordt niet alleen invulling gegeven aan het autovervangingsplan, waarbij we het milieu zo min mogelijk willen belasten. De uitbreiding is ook noodzakelijk door wijzigingen in het afvalbeleid en het doorvoeren van een efficiencyverbetering.

Milieuvriendelijke bedrijfsvoering
Wij houden al lange tijd rekening met het milieu. Niet alleen door onze diensten waarbij we gescheiden afval inzamelen waarmee we de circulaire economie stimuleren. We maken ook gebruik van elektrische auto’s en we hebben een groot zonnepanelenveld.

Foto: Het RMN-bestuur v.l.n.r. : Mariska de Koning (wethouder Baarn), Janne Pijnenborg (wethouder Soest), Peter Snoeren (wethouder Nieuwegein), Inge Nieuwenhuizen (wethouder IJsselstein), Roy Luca (wethouder Zeist, plaatsvervangend bestuursvoorzitter), Rob Schram (directeur RMN)

Vorig artikel Honderden nieuwe zonnepanelen voor RMN
Volgende artikel Bijen redden in IJsselstein!
Print
1706

Name:
Email:
Subject:
Message:
x