Nieuws

Bijzondere samenwerking BBS en RMN
/ Categories: Nieuws

Bijzondere samenwerking BBS en RMN

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaat samenwerken met de Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van Baarn, Bunschoten en Soest (BBS). Op woensdag 6 september hebben zij een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het doel van deze samenwerking is mensen met een uitkering aan het werk helpen. Klanten van BBS kunnen een opleidingstraject bij RMN volgen. Naast het opdoen van werkervaring, kan dit leiden tot het behalen van het groot rijbewijs of een baan in de afvalsector.

BBS en RMN hebben dit initiatief ontwikkelt om meer mensen, in het kader van arbeidsparticipatie, naar werk te begeleiden. In 2015 was in Nederland een tekort aan chauffeurs (met rijbewijs C) van 49.000 medewerkers. Dit aantal loopt naar verwachting alleen maar verder op. Eerder deze week meldden werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland al dat het tekort aan chauffeurs in het tweede kwartaal van dit jaar een piek bereikte.

Het uiteindelijke doel van RMN en BBS is om mensen voldoende bagage mee te geven om vanuit een beschutte en faciliterende omgeving elders betaald werk te vinden.

Vorig artikel Inzameling plastic: zinvol!
Volgende artikel Recycling van oude matrassen per 1 november
Print
2162

Name:
Email:
Subject:
Message:
x