Nieuws

PMD aanbieden in doorzichtige zakken
/ Categories: Nieuws

PMD aanbieden in doorzichtige zakken

Plastic, metaal (blik) en drankenkartons, afgekort PMD, zijn uitstekend recyclebaar. Daarom zamelt RMN gebruikte verpakkingen die van deze materialen zijn gemaakt, gescheiden van het restafval bij u in. Uw PMD kunt u aanbieden in speciaal daarvoor bestemde PMD zakken. Deze groen doorzichtige zakken zijn gratis verkrijgbaar. Mocht u eventueel nog in het bezit zijn van Plastic Heroes zakken, dan kunt u deze ook voor het PMD gebruiken.

Wanneer u uw postcode en huisnummer invoert op Mijn RMN, dan vindt u een overzicht met alle locaties waar u gratis PMD zakken kunt afhalen.

PMD aanbieden in de minicontainer
Wanneer RMN bij u in de wijk het PMD in een minicontainer inzamelt dan kunt u de verpakkingen leeg, los en platgedrukt in de minicontainer doen. Uiteraard kunt u ook de speciale groen doorzichtige PMD zakken kwijt in de minicontainer voor PMD.  

Waarom gebruik maken van een doorzichtige zak?
Voordat het PMD wordt gesorteerd, wordt het gecontroleerd. Omdat de controleurs niet kunnen zien wat er in een ondoorzichtige zak zit, zal deze handmatig moeten worden gecontroleerd. De controle van ondoorzichtige zakken vraagt veel tijd en brengt daarom extra kosten met zich mee. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door alleen doorzichtige zakken te gebruiken. 

Vorig artikel RMN afvalapp
Volgende artikel Jaarverslag 2016 gepubliceerd
Print
3111

Name:
Email:
Subject:
Message:
x