Nieuws

Recyclingstations weren bedrijfsafval
/ Categories: Nieuws

Recyclingstations weren bedrijfsafval

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaat bedrijven en verenigingen die afval komen storten actief weren. Inwoners die met een bedrijfsbusje afval komen brengen, zullen voortaan moeten aantonen dat het afval afkomstig is van hun huishouden. Bedrijfsafval is niet toegestaan op de recyclingstations van RMN.

Waarom geen bedrijfsafval?

RMN heeft alleen een vergunning voor het inzamelen van huishoudelijk afval. Het is RMN niet toegestaan afval van bedrijven en verenigingen (ook zelfstandig ondernemers/ZZP-ers) aan te nemen. De kosten voor het overslaan, transporteren en verwerken van ontvangen afval en grondstoffen worden betaald uit de afvalstoffenheffing. Bedrijven en verenigingen betalen géén afvalstoffenheffing aan de gemeente en mogen daarom geen afval storten op het recyclingstation. Bedrijven kunnen hun afval kwijt bij een particulier afvalbedrijf.

Pasjes systeem

RMN hoopt met de maatregel misbruik te voorkomen. Daarnaast wordt in RMN verband onderzocht of het invoeren van een pasjes systeem voor alle recyclingstations kan meewerken aan gecontroleerde toegang en dosering van de aangeboden hoeveelheid grof huishoudelijk afval.

Vorig artikel RMN JAARVERSLAG 2018: “RMN BOUWT”
Volgende artikel Gemeente IJsselstein start met aparte inzameling luiers
Print
266

Name:
Email:
Subject:
Message:
x