Nieuws

RMN en Sociale Dienst bundelen krachten
/ Categories: Nieuws

RMN en Sociale Dienst bundelen krachten

Onlangs nam een gemêleerde groep kandidaten vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) deel aan een bijzondere Meet & Greet bij RMN. Met een rondleiding door het bedrijf toonde Rob Schram, directeur van RMN, hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en voor welke werkzaamheden RMN nieuwe krachten kan gebruiken. Via korte gesprekken verkenden de deelnemende kandidaten aansluitend of zij mogelijk de kandidaat zijn waar RMN naar op zoek is. Met succes: de eerste kandidaten gaan binnenkort aan de slag bij RMN.

Kansen
RMN heeft de wens om zich te ontwikkelen tot 'Social Enterprise'. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met de sociale dienst en starten we gezamenlijk een project. Binnen het project stomen we kandidaten van de sociale dienst klaar voor het werk binnen de sector. De geselecteerde deelnemers volgen een praktijkopleiding en krijgen de kans om werkervaring op te doen. Na afronding van het traject worden ze begeleid richting een baan binnen de reinigingsbranche. In samenwerking met de RSD biedt RMN het komende jaar specifiek kansen aan kandidaten met een indicatie banenafspraak en nieuwkomers. In totaal gaat het om 20 beschikbare plaatsen.

Succes
Eén van de kandidaten die inmiddels via het project weer aan het werk is, is Hayder, een Irakese vluchteling. Hij had de wens om zijn groot rijbewijs te halen en aan de slag te gaan als chauffeur. RMN biedt hem deze kans. Na het succesvol invullen van een werkervaringsplaats is hij nu opgenomen in de RMN familie.

Samenwerking met werkgevers
De RSD zoekt op verschillende manieren actief de samenwerking op met lokale werkgevers. "Dankzij sociaal betrokken werkgevers als RMN kunnen we mooie projecten vormgeven om mogelijkheden te creëren voor onze kandidaten. Waar mogelijk met het vooruitzicht op een baan", vertelt Ray Geerling, interim directeur van de Sociale Dienst. Ook RMN is blij met de realisatie van het gezamenlijke werkproject. "De samenwerking met de RSD biedt een mooie basis voor dit soort maatschappelijke projecten." Aldus Rob Schram.

Laagdrempelig en effectief
Betaald werk vinden is niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Steeds vaker organiseert de RSD daarom ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Dit biedt werkgevers en kandidaten de kans om laagdrempelig en in de praktijk kennis te maken. Een eerste klik, daar begint het allemaal mee. De ervaring leert dat dit zowel door kandidaten als werkgevers als prettig wordt ervaren. De RSD hoopt dat meerdere bedrijven en organisaties het voorbeeld van RMN volgen.

Vorig artikel Bijen redden in IJsselstein!
Volgende artikel Campagne tegen ratten IJsselstein
Print
760

Name:
Email:
Subject:
Message:
x