Nieuws

Opruimen afgevallen bladeren gemeente Bunnik
/ Categories: Nieuws

Opruimen afgevallen bladeren gemeente Bunnik

Vanaf maandag 19 november 2018 kunt u medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en de Biga-groep in de wijken van Bunnik tegenkomen. Zij zorgen er samen voor dat de afgevallen bladeren in uw straat worden opgeruimd. Voor de actie wordt in totaal vijf weken uitgetrokken. Vorig jaar is in de gemeente Bunnik 279.380 kilogram aan bladafval opgeruimd. RMN vraagt aan inwoners om indien mogelijk de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers kunnen ongehinderd hun werk doen.

Route voor het bladruimen
De bladploeg start in Werkhoven met bladruimen. Na ongeveer een week verplaatst de ploeg naar Odijk. Na circa twee weken verplaatst de bladploeg naar Bunnik. Het bladruimen neemt in totaal ongeveer vijf weken in beslag.

Bladkorven alleen voor blad
Binnen de gemeentegrenzen van Bunnik zijn ruim 30 bladkorven geplaatst. Op deze manier kunnen inwoners grotere hoeveelheden blad kwijt. Het is wel van belang dat er alleen blad in de korven gedeponeerd wordt. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt verstopt van takken, planten of ander (tuin)afval. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd. De bladkorven leegt RMN naar behoefte. De locaties van de bladkorven kunt u vinden op de website van gemeente Bunnik.

Vorig artikel Opruimen afgevallen bladeren gemeente Soest
Volgende artikel Eerdere sluiting recyclingstations op vrijdag 14 december
Print
157

Name:
Email:
Subject:
Message:
x