Nieuws

Woonachtig in Baarn en een grijze container met oranje deksel ontvangen? Controleer uw (nieuwe) ophaalschema!
/ Categories: Nieuws

Woonachtig in Baarn en een grijze container met oranje deksel ontvangen? Controleer uw (nieuwe) ophaalschema!

Vanaf deze week gaat het nieuwe ophaalschema in voor huishoudens die een container hebben ontvangen voor verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (samen PMD genoemd).

Begin juni heeft RMN een informatiebrief met een nieuw papieren ophaalschema aan de betreffende huishoudens gestuurd. Huishoudens die (nog) geen informatiebrief en container met oranje deksel hebben ontvangen kunnen op het online inzamelschema of in de RMN app de (ongewijzigde) ophaaldagen van de containers terugvinden.

Minder restafval
Afgelopen maandag was het voor een klein deel van de 3100 huishoudens de 1e ophaaldag volgens het nieuwe ophaalschema. Bij deze huishoudens is op maandag 20 augustus de grijze container nog geleegd. Wie PMD, papier en GFT gescheiden weggooit, houdt veel minder restafval over. De groene container en de container voor PMD leegt RMN 1x per 2 weken. Luiers kunt u naar speciale luiercontainers op diverse locaties in Baarn brengen.

Nieuwe ophaaldagen
De data die op het nieuwe papieren ophaalschema en in de RMN app staan zijn juist. Per wijk/straat kan de ophaaldag verschillen. Wij adviseren u de RMN app te downloaden zodat u altijd het actuele ophaalschema bij de hand heeft. Een papieren versie is ook op elk moment aan te vragen.

Vragen?
Heeft u een vraag over de veranderingen en de nieuwe manier van inzamelen kijk dan bij de ‘veel gestelde vragen en antwoorden’. Ook is er een speciaal informatienummer: 0900-0766 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur) en een speciaal e-mailadres voor vragen: vang@rmn.nl

Eventueel kunt u ook een beroep doen op de afvalcoach van RMN. Deze geeft bijvoorbeeld voorlichting over afvalscheiding. U kunt de afvalcoach bereiken via het formulier "Vraag het de afvalcoach".

Vorig artikel Jaarverslag RMN: hoeveelheid restafval per inwoner gedaald
Volgende artikel RMN zet ander type zijlader in
Print
930

Name:
Email:
Subject:
Message:
x