Nieuws

Bruikbare onderdelen van elektrische apparaten inleveren
/ Categories: Nieuws

Bruikbare onderdelen van elektrische apparaten inleveren

Ondanks dat RMN vorig jaar ruim 1.553.000 kilo aan kleine huishoudelijke apparaten gescheiden wist in te zamelen, verdwijnt in de RMN-gemeenten jaarlijks ook nog zo’n 300.000 kilo in de container voor restafval. Om U op te roepen uw apparaten in te leveren zodat de onderdelen hergebruikt kunnen worden, loopt de Wecycle-actie. Deze landelijke actie loopt tot en met 31 augustus.

Stekker, accu, batterij
Alle huishoudelijke apparaten met een stekker, batterij of accu kunnen ingeleverd worden op het lokale recyclingstation, omdat bijna al het materiaal hiervan herbruikbaar is. RMN is het eerste station richting een verantwoorde verwerking. In 2017 kon 83 procent van het ingeleverde materiaal gerecycled worden.

Lokaal goed doel
Met de actie, waarbij kleine huishoudelijke apparaten worden ingezameld op het lokale recyclingstation, maakt iedere gemeente die meedoet kans op een cheque van 1000 euro voor een lokaal goed doel. Alle gemeenten die RMN bedient, dingen mee naar de prijs, waarvan er 25 worden uitgereikt.

Kapot wordt nieuw
U kunt bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger, lamp, elektrische tandenborstel, stereotoren, tl-buis, föhn, telefoon, elektrisch gereedschap, een koffiezetapparaat, fototoestel, frituur, strijkijzer, computer, koelkast, centrifuge, zaklamp inleveren. Alles met een stekker, accu of batterij wat het niet meer doet, kan ingeleverd worden. Bijna alle onderdelen en materialen kunnen (her)gebruikt worden in nieuwe producten. Een enorme besparing voor het milieu. 

Vorig artikel Eikenprocessierups
Volgende artikel Bladval bomen door droogte
Print
135

Name:
Email:
Subject:
Message:
x