Nieuws

Bijen redden in IJsselstein!
/ Categories: Nieuws

Bijen redden in IJsselstein!

Op maandag 4 juni heeft de 11-jarige Lotte, samen met 55 andere leerlingen van basisschool De Tandem, op een veld van maar liefst 800m2, bloembommen (bolletjes klei met bloemzaadjes) ingezaaid. Dit hebben ze gedaan in de hoop dat er zo weer meer bijen komen.

Bijenbrigade
Afgelopen maart deed OERRR, het jeugdprogramma van natuurmonumenten, een oproep aan kinderen om de bijen te helpen. Lotte vroeg direct het actiepakket met tips en bloemzaadjes aan, om de bijen en andere insecten te helpen. Ze bedacht alleen dat ze dit wel met de hele school wilde doen. Samen met haar moeder schakelde Lotte de hulp in van Klimaat Neutraal IJsselstein om een grote reddingsactie voor de bij op touw te zetten.

Samenwerking RMN
Klimaat Neutraal IJsselstein was direct enthousiast en vroeg aan de afdeling groenvoorziening van RMN of de maaiplanning aangepast kon worden. Dit kon uiteraard geregeld worden. Verder heeft RMN ervoor gezorgd dat de strook langs de sloot van het Robijnpad in IJsselstein al een heel stuk voorbereid was, zodat de bloembommen (bolletjes klei met de bloemzaadjes) gemakkelijk ingezaaid konden worden. RMN zorgt ervoor dat de rest van de vrijgemaakte oever ook nog ingezaaid wordt met bloemzaadjes.

Bedankt Lotte voor dit geweldige initiatief! We hopen met z’n allen dat er veel bijen op af komen.

Bekijk hier de video die gemaakt is van deze geweldige actie!
 

 

Vorig artikel Zeven nieuwe milieuvriendelijke vuilniswagens voor RMN
Volgende artikel RMN en Sociale Dienst bundelen krachten
Print
1140

Name:
Email:
Subject:
Message:
x