vuilniswagen

Login op Mijn RMN

Vul hierboven uw gegevens in voor specifieke informatie voor uw adres, het omwisselen van containers of om een melding te maken.

Nieuwe prullenbakken op ‘snoeproute’ in IJsselstein Lees meer

Nieuwe prullenbakken op ‘snoeproute’ in IJsselstein

Dinsdag 11 juni zijn er in IJsselstein op de route tussen de Aldi, de Plus en het Cals College drie nieuwe prullenbakken bijgeplaatst en zes prullenbakken vervangen. Alle prullenbakken zijn voorzien van een herkenbare opdruk. RMN, gemeente IJsselstein, het Cals College, NederlandSchoon en de supermarkten Aldi en Plus slaan hiermee de handen ineen om de zogenaamde snoeproute nog beter vrij te maken van zwerfafval.

Twee containers naast elkaar Lees meer

Twee containers naast elkaar

RMN zet steeds vaker vuilniswagens in die twee containers tegelijk kunnen legen. Dit kan alleen als inwoners hun containers voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval), PMD (plastic, metaal (blik) en drankenkartons), papier en restafval per twee naast elkaar aanbieden. Daarom is RMN een campagne gestart. In wijken waar RMN deze vuilniswagens inzet, krijgen inwoners een flyer. De vuilniswagens heeft RMN voorzien van een poster die duidelijk moet maken dat de containers per twee naast elkaar aan de weg moeten worden neergezet. Als de campagne slaagt, hoeft de vuilniswagen minder vaak te stoppen en dat verbetert de doorstroming van het verkeer.

Maak kans op een Wecycle sponsorcheque twv 1000 euro Lees meer

Maak kans op een Wecycle sponsorcheque twv 1000 euro

Clubs, verenigingen of lokale goede doelen uit uw gemeente, kunnen een Wecycle-sponsorcheque winnen t.w.v. 1.000 euro. Om kans te maken op zo'n sponsorcheque, dient de vereniging een foto of video van het inlevermoment van elektrische apparaten op het recyclingstation te maken. Deze moet dan vóór 9 juni opgestuurd worden naar Wecycle.

Na de sluitingstermijn kiest Wecycle de 25 leukste, opvallendste, en creatiefste inzendingen uit. Op de website van Wecycle kunt u alle actievoorwaarden lezen.

Bruikbare onderdelen inzamelen tijdens Wecycle-actie Lees meer

Bruikbare onderdelen inzamelen tijdens Wecycle-actie

Om inwoners op te roepen hun kapotte en afgedankte elektrische apparaten apart in te leveren, werkt RMN ook dit jaar mee aan de landelijke Wecycle-actie. U ontvangt bij het inleveren van een elektrisch apparaat op het recyclingstation, een memoryspel (zolang de voorraad strekt). Ondanks dat RMN vorig jaar ruim 1.381.000 kilo aan kleine huishoudelijke apparaten apart wist in te zamelen, verdwijnt in de RMN-gemeenten jaarlijks ook nog zo’n 300.000 kilo bij het restafval.

Campagne tegen ratten IJsselstein Lees meer

Campagne tegen ratten IJsselstein

Het aantal ratten in IJsselstein groeit hard en er is veel overlast. De gemeente IJsselstein is daarom een campagne gestart tegen overlast door ratten. Inwoners opgeroepen om het direct te melden als ze een of meerdere ratten zien of het vermoeden hebben dat er ratten zijn. Ook geeft de gemeente tips om ratten te voorkomen. Meer informatie is te vinden op de campagepagina van de gemeente IJsselstein.

 

RSS
12345

GFT-tips van dr. Groen

GFT-tips van dr. Groen

Banner RMN app Heeft u 'm al?