vuilniswagen

Login op Mijn RMN

Vul hierboven uw gegevens in voor specifieke informatie voor uw adres, het omwisselen van containers of om een melding te maken.

Grijze containers met bruine deksel in Bunnik en Soest Lees meer

Grijze containers met bruine deksel in Bunnik en Soest

Vanaf vandaag kan er een nieuwe variant container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) in het straatbeeld van gemeente Bunnik en Soest verschijnen. De nieuwe variant gft-container is grijs met een bruin deksel. RMN voert deze nieuwe variant geleidelijk in. Inwoners die bijvoorbeeld een aanvraag doen voor een extra gft-container of de huidige gft-container moeten omwisselen vanwege schade, ontvangen de nieuwe variant container. De huidige bruine containers blijft RMN uiteraard ook legen.

Recycling van plastic Lees meer

Recycling van plastic

Wellicht heeft u deze week in de Volkskrant of in Trouw de artikelen gelezen over de recycling van plastic. In deze artikelen werd de suggestie gewekt dat het scheiden van PMD nauwelijks effect heeft, en dat het wordt verbrand in plaats van gerecycled. De grondstoffen die RMN apart bij u ophaalt, komen niet terecht in de verbrandingsoven.

Bestrijding eikenprocessierups in IJsselstein Lees meer

Bestrijding eikenprocessierups in IJsselstein

Landelijk is er veel aandacht voor de overlast veroorzaakt door de eikenprocessierups. De eikenprocessierups (Thaumetopoea precessionea linnaeus) verplaatst zich hoofdzakelijk in rijen achter elkaar in de eikenboom. Ook in IJsselstein komt de eikenprocessierups in de eiken voor. Inmiddels zijn deze bomen met een lint aangegeven. Het advies is deze plekken te mijden en de bomen zeker niet aan te raken.

Nieuwe prullenbakken op ‘snoeproute’ in IJsselstein Lees meer

Nieuwe prullenbakken op ‘snoeproute’ in IJsselstein

Dinsdag 11 juni zijn er in IJsselstein op de route tussen de Aldi, de Plus en het Cals College drie nieuwe prullenbakken bijgeplaatst en zes prullenbakken vervangen. Alle prullenbakken zijn voorzien van een herkenbare opdruk. RMN, gemeente IJsselstein, het Cals College, NederlandSchoon en de supermarkten Aldi en Plus slaan hiermee de handen ineen om de zogenaamde snoeproute nog beter vrij te maken van zwerfafval.

Twee containers naast elkaar Lees meer

Twee containers naast elkaar

RMN zet steeds vaker vuilniswagens in die twee containers tegelijk kunnen legen. Dit kan alleen als inwoners hun containers voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval), PMD (plastic, metaal (blik) en drankenkartons), papier en restafval per twee naast elkaar aanbieden. Daarom is RMN een campagne gestart. In wijken waar RMN deze vuilniswagens inzet, krijgen inwoners een flyer. De vuilniswagens heeft RMN voorzien van een poster die duidelijk moet maken dat de containers per twee naast elkaar aan de weg moeten worden neergezet. Als de campagne slaagt, hoeft de vuilniswagen minder vaak te stoppen en dat verbetert de doorstroming van het verkeer.

RSS
12345

GFT-tips van dr. Groen

GFT-tips van dr. Groen

Banner RMN app Heeft u 'm al?