vuilniswagen

Login op Mijn RMN

Vul hierboven uw gegevens in voor specifieke informatie voor uw adres, het omwisselen van containers of om een melding te maken.

Hergebruik verschillende grondstoffen Lees meer

Hergebruik verschillende grondstoffen

Wellicht heeft u deze week de uitzending van NieuwLicht gezien of er artikelen over gelezen. In deze uitzending werd de suggestie gewekt dat nascheiden net zoveel bruikbare grondstoffen oplevert als bij bronscheiding. De gedachte dat we maar beter kunnen stoppen met het scheiden van afval aan de bron is een illusie.

Gemeente IJsselstein start met aparte inzameling luiers Lees meer

Gemeente IJsselstein start met aparte inzameling luiers

Vanaf 1 oktober 2019 kunnen inwoners van de gemeente IJsselstein incontinentiemateriaal en luiers (met billendoekjes) apart inleveren voor recycling. Dit kan op verschillende inzamelpunten, waar speciale luiercontainers staan. In Nederland zorgen wegwerpluiers en incontinentiemateriaal voor 5% van al het huishoudelijk afval. Door luiers apart in te leveren is de container voor restafval minder snel vol. En kunnen we nog meer grondstoffen hergebruiken.

Wethouder Peter Bekker plaatst op 2 oktober de eerste ‘luiercontainer’ in IJsselstein, bij Spring-in-‘t-Veld.

Recyclingstations weren bedrijfsafval Lees meer

Recyclingstations weren bedrijfsafval

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gaat bedrijven en verenigingen die afval komen storten actief weren. Inwoners die met een bedrijfsbusje afval komen brengen, zullen voortaan moeten aantonen dat het afval afkomstig is van hun huishouden. Bedrijfsafval is niet toegestaan op de recyclingstations van RMN.

E-waste race in RMN gemeenten van start Lees meer

E-waste race in RMN gemeenten van start

Van 23 september tot en met 18 oktober strijden tien basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De leerlingen van de deelnemende basisscholen proberen in deze vier weken zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel E-waste genoemd) in te zamelen. Per ingezameld apparaat scoren ze punten. De groep met de hoogste score wint een volledig verzorgde schoolreis naar het Nemo Science Museum in Amsterdam.

RMN JAARVERSLAG 2018: “RMN BOUWT” Lees meer

RMN JAARVERSLAG 2018: “RMN BOUWT”

Bouwen aan het behalen van verschillende doelstellingen, dat was het centrale thema voor RMN in 2018. Deze week presenteren wij het jaarverslag 2018 met de titel ‘RMN bouwt!’ “Naast bouwen aan een betere wereld met onder andere nog meer zonnepanelen om zelf energie op te wekken en nog meer voertuigen die op groen gas rijden, hebben we ook hard gebouwd aan de eigen organisatie.” stelt RMN directeur Rob Schram.

RSS
12345

GFT-tips van dr. Groen

GFT-tips van dr. Groen

Banner RMN app Heeft u 'm al?