Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

Let op: Als u op de beginpagina uw postcode en huisnummer intypt, verschijnen er nog meer veelgestelde vragen specifiek voor uw gemeente.

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Mijn minicontainer is stuk, kan deze worden vervangen?

U kunt een vervangende minicontainer aanvragen met behulp van het formulier Minicontainer omwisselen. U kunt RMN ook bellen (0900-6039222 ma t/m vr 8.30-16.30 uur). U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vervangende minicontainer.

Ik heb nog geen papiercontainer, hoe kan ik deze aanvragen?

U kunt deze kosteloos aanvragen. Voorwaarde is dat u de papiercontainer op eigen terrein kunt plaatsen.

Ik heb niet de juiste registratiesticker(s) ontvangen. Wat nu?

Neem contact op met RMN. RMN zal uitzoeken wat de reden hiervan is en u indien nodig alsnog de juiste registratiesticker(s) toesturen.

Ik heb een waarschuwingskaart aan mijn minicontainer hangen, wat nu?

De waarschuwingskaart geeft aan dat RMN geconstateerd heeft dat er geen registratiesticker op de minicontainer aanwezig is. Deze moet u op de minicontainer plakken voordat u deze de volgende keer weer op de aanbiedplaats zet om te laten legen, anders wordt de minicontainer weggehaald.

Ik heb de registratiesticker op de verkeerde plek op de container geplakt, wat nu?

De registratiesticker mag u laten zitten. U kunt deze er niet meer afhalen, dan zal de registratiesticker stuk gaan. Wij zullen bij controle niet alleen de aangegeven plek bekijken, maar de gehele minicontainer. Wanneer de registratiesticker op de container wordt aangetroffen zal RMN uw minicontainer niet meenemen.

RSS
First45678910111213Last