Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn overbodige minicontainer laten ophalen?

Om uw overbodige (lege) minicontainer te laten afhalen kunt u het formulier ophalen minicontainer invullen.

Als ik verhuis moet/mag ik de minicontainers dan meenemen?

De minicontainers zijn eigendom van RMN/de gemeente en blijven achter bij de woning.

Wat houdt de PMD-proef in IJsselstein in?

In de wijken IJsselveld west, IJsselveld oost, Oranje kwartier en IJssel oevers in de gemeente IJsselstein onderzoeken de gemeente en RMN hoe de inzameling van PMD met minicontainers het beste ingevoerd kan worden. We onderzoeken hoeveel PMD wordt ingezameld ten opzichte van de inzameling met zakken, hoe de inzameling logistiek gezien het beste georganiseerd kan worden en wat ervaringen van inwoners met de containers zijn. PMD wordt in de proef ingezameld met een minicontainer waar dat kan. De minicontainer komt in de plaats van de Plastic Heroes zakken. Restafval wordt minder vaak opgehaald of moet worden weggebracht naar een verzamelcontainer. Op veel plekken in ons land is gebleken dat de inzameling van PMD met minicontainers goed werkt: er wordt veel ingezameld en inwoners zijn tevreden met de container(s).

Wat hoort wel en wat niet bij het oud papier?

Op dit overzicht ziet u snel en gemakkelijk wat wel en niet bij het oudpapier hoort.

RSS
First3456789101112Last