Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik heb niet de juiste registratiesticker(s) ontvangen. Wat nu?

Neem contact op met RMN. RMN zal uitzoeken wat de reden hiervan is en u indien nodig alsnog de juiste registratiesticker(s) toesturen.

Ik heb een waarschuwingskaart aan mijn minicontainer hangen, wat nu?

De waarschuwingskaart geeft aan dat RMN geconstateerd heeft dat er geen registratiesticker op de minicontainer aanwezig is. Deze moet u op de minicontainer plakken voordat u deze de volgende keer weer op de aanbiedplaats zet om te laten legen, anders wordt de minicontainer weggehaald.

Ik heb de registratiesticker op de verkeerde plek op de container geplakt, wat nu?

De registratiesticker mag u laten zitten. U kunt deze er niet meer afhalen, dan zal de registratiesticker stuk gaan. Wij zullen bij controle niet alleen de aangegeven plek bekijken, maar de gehele minicontainer. Wanneer de registratiesticker op de container wordt aangetroffen zal RMN uw minicontainer niet meenemen.

Ik ben de sticker kwijt, wat moet ik doen?

Neem contact op met RMN. Er wordt voor u een vervangende registratiesticker aangemaakt. De oude wordt geblokkeerd.

Hoe weet ik of ik een 140 of 240 liter minicontainer heb?

De inhoudsmaat van uw minicontainer kunt u afleiden uit de afmetingen van de deksel van uw minicontainer. U dient de deksel dus op te meten. Is de deksel 40 x 40 centimeter, dan heeft u een 140 liter minicontainer. Is de deksel groter (55 x 50 centimeter), dan heeft u een 240 liter minicontainer.

RSS
First234567891011Last