Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik maak gebruik van een verzamelcontainer en ben de milieupas/chip kwijt, wat nu?

U kunt kosteloos een nieuwe milieupas/chip aanvragen. Neem daarvoor contact op met RMN: 0900-6039222 (ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur) of stuur een e-mail naar info@rmn.nl. De oude pas/chip wordt door ons geblokkeerd.

Hoe kan ik maden in mijn minicontainer (kliko) voor GFT voorkomen?

Lees onze tips tegen stankoverlast van uw minicontainer. Hiermee kunt u ook maden voorkomen. Heeft u al maden in uw minicontainer, ga dan niet met chemische middelen aan de slag.

Zit er nog afval in uw minicontainer? Leg dan een tak klimop of Hedera, in de minicontainer. Dit is giftig voor maden. U kunt de minicontainer ook in uw tuin open zetten. Vogels zullen de maden opruimen.

Is uw container leeg? Dan kunt u de maden bestrijden met kokend water en eventueel wat groene zeep. Daarna goed laten drogen.

De verzamelcontainer die ik gebruik is vol/defect, wat nu?

Neem contact op met RMN: 0900-6039222 (ma t/m vr 8.30-16.30 uur) of via info@rmn.nl. RMN zal ervoor zorgen dat de verzamelcontainer zo spoedig mogelijk geleegd of gerepareerd wordt. Plaats in geen geval afval naast de container. Doet u dit wel dan bent u in overtreding en kunt u beboet worden.

Wanneer wordt mijn minicontainer omgewisseld?

Heeft u aangegeven dat u een minicontainer wilt vervangen of omwisselen, dan neemt een medewerker van RMN tijdens kantooruren contact met u op om een afspraak te maken om de minicontainer om te wisselen. De minicontainer wordt op de afgesproken dag tussen 7.30 en 16.00 uur omgewisseld. U hoeft op het moment van omwisselen niet thuis te zijn. Wel dient de minicontainer leeg te zijn.

RSS
12345678910Last