Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

Let op: Als u op de beginpagina uw postcode en huisnummer intypt, verschijnen er nog meer veelgestelde vragen specifiek voor uw gemeente.

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe composteren we GFT?

Na de inzameling komt het GFT terecht bij een overslagstation in (de buurt van) uw gemeente. Hier wordt het materiaal gewogen en gecontroleerd op kwaliteit. Daarna wordt het materiaal zoveel mogelijk uitgezocht, voordat het wordt vervoerd naar een sorteerinstallatie. Via deze link kunt u zien waar het ingezamelde GFT naartoe gaat.

 

Hoe wordt PMD gerecycled?

PMD is een afkorting van Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal (blik) en Drankenkartons. PMD wordt gezamenlijk ingezameld. Dit maakt het scheiden en inzamelen een stuk gemakkelijker dan wanneer we alle drie de stromen apart moeten houden. Na inzameling zijn deze verpakkingen eenvoudig van elkaar te scheiden in sorteercentra. Via deze link kunt u zien waar uw ingezamelde PMD naartoe gaat.

 

Kan ik een extra milieupas/chip krijgen?

Nee, per huishouden wordt er maar één milieupas/chip verstrekt, het is ook niet mogelijk (ook niet tegen betaling) een extra milieupas/chip voor uw adres aan te vragen.

Ik ga verhuizen, wat doe ik met mijn milieupas/chip?

De milieupas/chip behoort bij het adres. Laat de milieupas/chip achter in de woning of draag deze gelijk met de huissleutels over aan de nieuwe bewoner.

Mijn milieupas/chip heeft zichtbare schade en werkt niet meer. Wat nu?

Neemt u contact op met RMN (0900-6039222 of info@rmn.nl) voor meer informatie. U kunt eventueel ook langskomen op het kantoor van RMN, Lange Brinkweg 81 in Soest. Hier kunt u namelijk persoonlijk een vervangende milieupas/chip afhalen.

RSS
12345678910Last