Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

Let op: Als u op de beginpagina uw postcode en huisnummer intypt, verschijnen er nog meer veelgestelde vragen specifiek voor uw gemeente.

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn papieren inzamelschema kwijt, hoe kom ik aan een nieuwe?

U kunt uw inzamelgegevens opzoeken in het inzamelschema na het intoetsen van uw postcode en huisnummer en daarvan vervolgens een print maken. Lukt dit niet, neem dan contact op met RMN.  

Als ik het online inzamelschema wil oproepen krijg ik een foutmelding, wat nu?

Controleer of u de juiste link gebruikt: http://www.rmn.nl/inzamelschema. Heeft u het inzamelschema eerder online geraadpleegd en lukte het toen wel? Het kan zijn dat het geheugen van uw computer naar een oude (niet meer bestaande) pagina verwijst. Typ dan Ctrl+F5 (Ctrl toets ingedrukt houden en dan de F5 toets indrukken). Daarmee vernieuwt u de pagina. Mogelijk is het probleem daarmee opgelost. Lukt het met deze tips nog niet? Neem dan contact op met RMN.

Welke kringloop hoort er bij mijn gemeente?

Elke gemeente heeft zijn eigen (soms overkoepelende organisatie) die de kringloop verzorgt. Welke kringlooporganisatie in uw gemeente actief is, kunt u nakijken op de pagina: Kringloop.

Wat zijn de regels voor het aanbieden van grofvuil?

De regels voor het aanbieden van grofvuil verschillen per gemeente. Wilt u weten welke regels er in uw gemeente gelden, kijk bij: Wat kan ik doen met mijn grofvuil?

RSS
First9101112131415161718