Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

Let op: Als u op de beginpagina uw postcode en huisnummer intypt, verschijnen er nog meer veelgestelde vragen specifiek voor uw gemeente.

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat houdt containerregistratie in?

Bij containerregistratie worden alle minicontainers (kliko's) voorzien van een speciale registratiesticker met streepjescode.

Wanneer wordt mijn minicontainer omgewisseld?

Heeft u aangegeven dat u een minicontainer wilt vervangen of omwisselen, dan neemt een medewerker van RMN tijdens kantooruren contact met u op om een afspraak te maken om de minicontainer om te wisselen. De minicontainer wordt op de afgesproken dag tussen 7.30 en 16.00 uur omgewisseld. U hoeft op het moment van omwisselen niet thuis te zijn. Wel dient de minicontainer leeg te zijn.

Waar op de minicontainer moet ik de registratiesticker plakken?

Ga achter de minicontainer staan (de wielen naar u toe) en plak de sticker aan de linkerzijde. Voor een afbeelding met uitleg verwijzen wij u naar de folder.

Mijn registratiesticker is stuk, wat nu?

Neem contact op met RMN via 0900-6039222 (ma t/m vr 8.30 - 16.30 uur) of info@rmn.nl. RMN zal zo spoedig mogelijk een vervangende registratiesticker toesturen en de kapotte blokkeren.

Mijn minicontainer is weggehaald, wat nu?

RMN heeft geen registratiesticker op uw minicontainer aangetroffen, ondanks de waarschuwingskaart die de voorgaande inzameldag aan uw minicontainer is gehangen. Daarom is uw minicontainer verwijderd. Neem contact op met RMN via 0900-6039222, zodat de minicontainer weer kan worden terugbezorgd. Dit kan enkele werkdagen duren.

RSS
123