Veel gestelde vragen en antwoorden

Klik hieronder op één van de onderwerpen (bijvoorbeeld PMD) om "Veelgestelde vragen" te zien die met dat onderwerp te maken hebben of maak gebruik van "Zoek in veelgestelde vragen".

Let op: Als u op de beginpagina uw postcode en huisnummer intypt, verschijnen er nog meer veelgestelde vragen specifiek voor uw gemeente.

 

Begrippenlijst

Inzameldag = dag waarop uw minicontainer wordt geleegd (of uw PMD-zak of kerstboom wordt opgehaald). Inzamelschema = kalender waarop uw inzameldagen kunt vinden.
Minicontainer = container van 140 liter of 240 liter voor restafval, GFT, papier of PMD die aan een huishouden ter beschikking wordt gesteld voor eigen gebruik (ook wel genoemd kliko).
Verzamelcontainer = container voor restafval of grondstoffen (bijv. glas) voor gemeenschappelijk gebruik (bijvoorbeeld bij flat of winkelcentrum), ook wel genoemd wijkcontainer.
Recyclingstation = brengplaats voor huishoudelijk afval en grondstoffen in uw gemeente (ook wel genoemd: afvalbrengstation, gemeentewerf, scheidingsstation)
 

Zoek in veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn postcode en huishummer intyp, dan zie ik mijn huisnummer/adres niet terug in het pull down menu. Wat nu?

Neem contact op met RMN. Onze medewerkers zullen samen met u proberen de oorzaak te achterhalen zodat het probleem kan worden opgelost.

Wanneer ik mijn postcode en huisnummer intyp, dan werkt het inzamelschema niet. Wat nu?

Het kan zijn dat het inzamelschema uw postcode en huisnummer niet herkent. Neem in dat geval contact op met RMN.

Ik wil het inzamelschema graag op papier, maar ik heb geen printer. Wat nu?

Wij bieden elk jaar in oktober/november de mogelijkheid een papieren versie van het nieuwe inzamelschema bij ons aan te vragen. Wij plaatsen hiervoor advertenties in de plaatselijke krant met daarbij een bon waarmee u het inzamelschema kunt aanvragen. Deze bon kunt u kosteloos retour sturen. Het inzamelschema wordt dan eind december toegestuurd. U kunt ook gebruik maken van het online formulier Stuur mij een inzamelschema.

Waarom is gekozen voor iconen om de verschillende soorten afval in het inzamelschema aan te duiden en niet voor gekleurde containers (blauw voor papier, etc.)?

Er is gekozen voor iconen omdat de informatie in het inzamelschema ook duidelijk moet zijn als deze niet in kleur beschikbaar is. Denk aan mensen die kleurenblind zijn of die alleen zwart-wit kunnen printen. Daarom is gekozen om te werken met verschillende iconen.

Volgens mij is het inzamelschema niet compleet. Wat nu?

In het inzamelschema zijn alleen de afvalsoorten/grondstoffen vermeld die op het vermelde adres aan huis worden ingezameld. Wordt bij u bijvoorbeeld alleen PMD (plastic, metaal (blik) en drankenkartons) aan huis ingezameld, dan zal alleen PMD in het inzamelschema te zien zijn. Ontbreken er bij u ten onrechte afvalsoorten/grondstoffen in het inzamelschema, neem dan contact op met RMN. Onze medewerkers zullen samen met u proberen de oorzaak te achterhalen zodat het probleem kan worden opgelost.

RSS
123