Invoering containerregistratie Zeist: wethouder plakt stickers Afdrukken E-mailadres
Maandag 05 September 2011 13:00

Wethouder Leenders plakt registratiestickerDe komende maanden wordt de registratie van afvalcontainers gefaseerd ingevoerd in de gehele gemeente Zeist. Wethouder Joke Leenders heeft daarom maandag 5 september in alle vroegte een bezoek gebracht aan een inwoner van de wijk Crosestein, de eerste wijk waar de containerregistratie wordt ingevoerd. Tijdens haar bezoek heeft de wethouder de verplichte registratiestickers hoogstpersoonlijk op de afvalcontainers van de heer en mevrouw Tolsma geplakt.

 

Kosten eerlijker verdelen

Wethouder Leenders: "Het gebruik van de stickers zorgt voor een goede registratie van de afvalcontainers in onze gemeente. Daarmee voorkomen we dat mensen meerdere containers gebruiken zonder daarvoor te betalen. Zo kunnen we de kosten voor de afvalverwerking eerlijker verdelen." Met het plakken van de eerste stickers wordt aandacht gevraagd voor de invoering van deze containerregistratie.

 

Oproep voor inwoners

RMN roept inwoners op de stickers na ontvangst direct op de containers plakken (voor eerste lediging). Anders lopen ze het risico dat de containers worden verwijderd. Inwoners die nog geen informatiepakket hebben ontvangen hoeven zich geen zorgen te maken. Tot eind oktober 2011 worden nog pakketten verstuurd. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Containerregistratie.