Papier en karton Afdrukken E-mailadres

Hoe vaak en hoe het papier wordt ingezameld, verschilt per gemeente. Kies onderaan uw gemeente voor specifieke informatie over de inzameling van papier en karton.

 

Wat hoort wel bij het oud papier

Kranten en tijdschriften

Kleine en grote dozen

Reclamedrukwerk

Kopieerpapier

Telefoonboeken

Enveloppen

 

Wat hoort niet bij het oud papier

Nat of vuil papier en karton

Plastic folie en -draagtassen

Kartonnen drankverpakking

Diepvriesverpakking

Papier en karton met plastic laagje

Behangpapier

 

Milieutips

Wilt u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen, plak dan een speciale sticker op uw brievenbus.

Met een Nee/Ja sticker ontvangt u geen reclamefolders maar wel huis-aan-huis bladen

Met een Nee/Nee sticker ontvangt u geen reclamefolders en geen huis-aan-huis bladen

De stickers zijn gratis te verkrijgen bij de receptie van het gemeentehuis.

 

Geadresseerd reclamedrukwerk kunt u afmelden via postfilter.nl.


Soest

Papier en karton wordt bij laagbouwwoningen eens per maand aan huis opgehaald met behulp van minicontainers. In de afvalkalender kunt u nakijken wanneer uw papiercontainer geleegd wordt. Verder staan op diverse plaatsen ondergrondse verzamelcontainers voor oud papier.

Baarn

Papier en karton wordt wekelijks aan huis ingezameld met behulp van kratten of minicontainers. In de afvalkalender kunt u nakijken wanneer het papier in uw wijk wordt ingezameld. U kunt papier en karton ook inleveren bij het afvalbrengstation. Minicontainers voor papier zijn gratis verkrijgbaar via de afdeling Publiekscontacten van RMN.

 

Zeist

Papier en karton wordt bij laagbouwwoningen eens per maand aan huis opgehaald met behulp van minicontainers. In de afvalkalender kunt u nakijken wanneer het papier in uw wijk wordt ingezameld. Verder staan op diverse plaatsen ondergrondse verzamelcontainers voor papier. U kunt papier en karton ook inleveren bij het afvalbrengstation.

 

Nieuwegein

Papier en karton wordt periodiek aan huis opgehaald door scholen en verenigingen. Aanbieden in afgesloten dozen of met touw gebundelde stapels van maximaal 12 kg. In de afvalkalender kunt u nakijken wanneer het papier in uw wijk wordt ingezameld. U kunt papier en karton ook inleveren bij het afvalbrengstation of deponeer het in een van de ondergrondse verzamelcontainers. In enkele wijken wordt het oud papier op proef ingezameld met behulp van minicontainers. De betreffende inwoners zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.

 

IJsselstein

Bij laagbouwwoningen wordt papier en karton eens per maand aan huis ingezameld met behulp van minicontainers. In de afvalkalender kunt u nakijken wanneer het papier in uw wijk wordt ingezameld. U kunt papier en karton ook inleveren bij het afvalbrengstation of bij diverse scholen, kerken en andere organisaties die oud papier inzamelen. Of deponeer uw oud papier in een van de ondergrondse verzamelcontainers.